Απολογείται στη Βουλή ο Καπέλο!

17:52 3/7/2014 - Πηγή: AEK365

Οι υπέρογκες αποδοχές (7 εκ λίρες ετησίως) του Ιταλού προπονητή, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2018 - χρονιά που η Ρωσία θα διοργανώσει το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο - έχουν αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα του Βλάντιμιρ Πούτιν και μάλιστα θα χρειαστεί ο 68χρονος να παραστεί ενώπιον του βουλευτικού σώματος τον Οκτώβριο, ώστε να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά.

Ο Φάμπιο Καπέλο κλήθηκε να παραστεί στη ρωσική βουλή

από τον επικεφαλής της αθλητικής επιτροπής της χώρας, Ιγκόρ Ανανσίχ, ο οποίος - όπως έλεγε - θ' απαιτήσει από τον Ιταλό να αν εξηγήσει πως σκοπεύει να βελτιώσει τη ρωσική ομάδα και να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική.

Ο Καπέλο εργάζεται ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας από τον Ιούλιο του 2012, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών του.

Αν τώρα, η ρωσική Ομοσπονδία θελήσει να τερματίσει τη συνεργασία της μαζί του θα χρειαστεί να του καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 15 εκ. λιρών.

Χαρακτηριστικές, για το κλίμα που υπάρχει εις βάρος του Καπέλο, είναι οι κατηγορίες του ακροδεξιού ηγέτη της Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος χαρακτήτισε τον Καπέλο ως «κλέφτη». Επίσης ο Ρώσος πολιτικός Ολεγκ Πακχόλκοφ απαίτησε από τον Ιταλό προπονητή να επιστρέψει τουλάχιστον τα μισά χρήματα απ' όσα έχει λάβει μέχρι τώρα λόγω των «ντροπιαστικών αποτελεσμάτων» που έφερε.

Επίσης ο επικεφαλής ης αθλητικής επιτροπής της χώρας, Ιγκόρ Ανανσίχ εξέφρασε την άποψη ότι η νυν ομάδα της Ρωσίας είναι η πιο αδύναμη της τελευταίας 20ετίας, με τον Καπέλο ν' απαντά: «Πήγαμε τη Ρωσία σε Mundial για πρώτη φορά στα τελευταία 12 χρόνια. Πιστεύω ότι έχω κάνει καλή δουλειά μέχρι τώρα και ήταν κρίμα το ότι δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα