Στο πρώτο γκρουπ ο ΟΣΦΠ, στο δεύτερο ο ΠΑΟ

16:44 3/7/2014 - Πηγή: AEK365

Η Euroleague χώρισε σε γκρουπ τις 23 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην εφετινή διοργάνωση με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ και τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο γκρουπ.
Ωστόσο, οι δυο ελληνικές ομάδες δεν θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο γιατί δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα ή την Αδριατική Λίγκα. Εξαίρεση αποτελούν οι ισπανικές ομάδες, καθώς είναι πέντε και οι όμιλοι θα είναι τέσσερις. Υπενθυμίζεται

πως οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου περνούν στο Top 16 όπου σχηματίζονται δύο νέοι όμιλοι των οκτώ και οι τέσσερις πρώτοι από τον καθέναν περνούν στα play offs. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι τουρκικές Αναντολού Εφές και Γαλατάσαραϊ δεν θα παίζουν ταυτόχρονα εντός έδρας.
Τα γκρουπ δυναμικότητας προέκυψαν βάσει των αποτελεσμάτων των ομάδων στη διοργάνωση την τελευταία τριετία. Κάθε νίκη χαρίζει δύο πόντους και έναν για ήττα. Δύο έξτρα πόντοι προβλέπονται για την πρόκριση στο Top 16, άλλοι δύο για τα προημιτελικά, ένας για το Final Four και ακόμη ένας για την πρόκριση στον τελικό.
Πρώτο Γκρουπ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεύτερο Γκρουπ: Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Αναντολού Εφές.

Τρίτο Γκρουπ: Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Λαμποράλ Κούτσα, Ζαλγκίρις.

Τέταρτο Γκρουπ: Άλμπα Βερολίνου, Γαλατάσαραϊ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Νίζνι.

Πέμπτο Γκρουπ: Ερυθρός Αστέρας, Τσεντεβίτα, Μπάγερν, Σάσαρι.

Έκτο Γκρουπ: Τούροβ, Νεπτούνας, Λιμόζ, Ομάδα από προκριματικά.

Σε ό,τι αφορά στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, στο πρώτο είναι η Ούνιξ Καζάν και η Ρίγα, στο δεύτερο η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Βιλερμπάν, στο τρίτο η Νίμπουρκ και η Οστάνδη, ενώ στο τέταρτο η Ζιέλονα Γκόρα και η Στρασμπούρ. Στον πρώτο γύρο των προκριματικών θα παίξουν οι ομάδες του πρώτου με το τέταρτο γκρουπ και του δεύτερου με το τρίτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα