Απολαυστικό Mokka από την Opel

16:32 10/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με μοτέρ βενζίνης 1,4 και 1,6 λίτρων και diesel 1,7 λίτρων, εκδόσεις δικίνητες ή και τετρακίνητες και με ενδιαφέρουσα εμφάνιση, το Mokka είναι το πρώτο μικρό crossover/SUV στην ιστορία της Opel

Με την ιδιαίτερη ονομασία Mokka, το νέο μοντέλο της Opel παρουσιάστηκε τώρα για να «ανάψει φωτιές» στην κατηγορία των μικρών crossover/SUV.

Tο Mokka έχει μήκος 4,28 μέτρων, είναι δηλαδή

ελάχιστα μεγαλύτερο από το Corsa το μήκος του οποίου είναι 3,99 μέτρα αλλά και μικρότερο από το Astra (μήκος 4,41 μέτρα).
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Opel, το Mokka αντλεί το όνομά του από τους γνωστούς σε όλους μας κόκους καφέ της ποικιλίας Coffea Arabica. Τα ροφήματα με μόκκα θεωρούνται «σοφιστικέ» και «ψαγμένα», πλούσια σε χαρακτήρα και γεμάτα με ενέργεια. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο συμβολίζεται από την εταιρεία και ο χαρακτήρας του Mokka.

Από τεχνικής άποψης, το Mokka θα το δούμε στις ευρωπαϊκές αγορές με δύο μοτέρ βενζίνης. Το πρώτο είναι ατμοσφαιρικό 1,6 λίτρων με ισχύ 115 ίππων και το δεύτερο είναι τούρμπο 1,4 λίτρων με 140 ίππους και ροπή 200 Nm. Eπίσης, θα δούμε και έναν κινητήρα diesel 1,7 λίτρων CDTI με 130 ίππους και ροπή 300 Νm. Στις εκδόσεις του μοντέλου θα δούμε επιλογές τόσο με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με χειροκίνητο επίσης 6 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχει και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Start/Stop.

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Mokka θα μπορεί να αποκτηθεί τόσο σε δικίνητες (κίνηση εμπρός) όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα