Αποκλεισμός για Τότεναμ, στα ημιτελικά η Γιουνάιτεντ

23:50 18/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ-ΠΡΟΗΜΤΕΛΙΚΑ

Στόουκ-Μάντσεστερ Γ.: 0-2
Γήπεδο: Μπριτάνια

Ούτε η βροχή, ούτε το χαλάζι, ούτε η απουσία των Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι εμπόδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μπριτάνια», αφού κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0 της Στόουκ και να προκριθεί στα ημιτελικά του φετινού Capital One Cup!

Ο Άσλεϊ Γιάνγκ 62ο λεπττό και ο Πατρίς Εβρά στο 78ο, ήταν οι σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους», κάνοντας τη διαφορά σε ένα ματς που κανείς δεν θα θυμάται σε λίγες μέρες, αφού δεν είχε

να παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο.

Βέβαια, ευθύνη σε αυτό είχε και ο καιρός, αφού η βροχόπτωση εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ενώ μάλιστα, όταν στη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου άρχισε να ρίχνει... χαλάζι, ο ρέφερι του αγώνα, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αποφάσισε να διακόψει για λίγα λεπτά την αναμέτρηση.

Το μοναδικό... αξιοσημείωτο στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή στο 30ολεπτό λόγω της έντονης βροχής και της χαλαζόπτωσης που δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μονάχα ένα σουτ του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 5ολεπτό και η Στόουκ είχε... προλάβει να «φωνάξει» στο 25' για χέρι του Κλέβερλι μέσα στην περιοχή. Μετά την διακοπή, κανείς δεν κατάφερε να ξαναβρεί το ρυθμό του στα εναπομείναντα λεπτά και το ημίχρονο έφυγε...

Η Γιουνάιτεντ, έστω και χωρίς την ουσία, ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης του «Μπριτάνια». Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και το μοναδικό... ποιοτικό, ήταν το γκολ του Άσλεϊ Γιάνγκ! Με καταπληκτικό σουτ, στο 62ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σόρενσεν για το 1-0. Ο Πατρίς Εβρά στο 78ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με δεξί σουτ (!) και οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά του Capital One Cup.

ΣΤΟΟΥΚ: Σόρενσεν, Κάμερον, Πίετερς, Γουέλαν, Σόουκρος (76' Άνταμ), Γουίλσον, Γουόλτερς, Παλάσιος, Κράουτς, Άιρλαντ, Ασαϊντί (62' Αρναούτοβιτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Έβανς, Κλέβερλι, Άντερσον (58' Ερνάντεζ), Γουέλμπεκ (82' Φλέτσερ), Βαλένσια, Γιάνγκ

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ: 1-2
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Μπορεί αυτήν τη φορά να μην το έπραξε με τον «εμφατικό» τρόπο του Οκτωβρίου (0-3), αλλά το έκανε με... μαγκιά! Η Γουέστ Χαμ βρήκε και πάλι τον τρόπο να φύγει με τη νίκη από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τον Μαϊγκά να σκοράρει μετά από έναν χρόνο και να ολοκληρώνει την ανατροπή (2-1) των «σφυριών», που έκλεισαν θέση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ!

Στο πρώτο τους ματς μετά την απομάκρυνση του Αντρέ Βίλας-Μπόας, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Αντεμπαγιόρ στο 67', με τον επιθετικό από το Τόγκο να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος!

Εκεί ήταν που χρειάστηκε η.. μαγκιά της ομάδας του Σαμ Άλαρνταϊς! Ο Ματ Τζάρβις έφερα αρχικά το ματς στα ίσια στο 80' και ο Μοντιμπό Μαϊγκά με το πρώτο του γκολ για τη Γουέστ Χαμ μετά την 1/12/2012 έφερε το ματς... τούμπα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο επιθετικός από το Μάλι είχε μάλιστα την ευκαιρία στο φινάλε να κάνει τα τέρματα της ομάδας του τρία (όσα και στο εμφατικό 3-0 επί της Τότεναμ στο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο), ωστόσο η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς!

Με μια εξαιρετική ευκαιρία για την Τότεναμ ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό η μπάλα έφτασε στο Ντεφό, ο οποίος από κοντά την έστειλε εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αντριάν! Δύο λεπτά αργότερα ήρθε ακόμα μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ωστόσο ούτε το αριστερό σουτ του Τάουνσεντ βρήκε στόχο. Οι «spurs» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς και να πιέζουν και στο 11' ήταν η σειρά του Αντεμπαγιόρ να απειλήσει με κεφαλιά. Μετά τα μισά του πρώτου μέρους η Γουέστ Χαμ κατάφερε να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά η πρώτη φορά (και... τελευταία στο πρώτο μέρος) που ο Γιορίς ένιωσε την παρουσία των επιθετικών της ήταν στο 36' σε ένα σουτ του Κάρλτον Κόουλ. Μέχρι το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών δεν άλλαξε κάτι με το 0-0 να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ που απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τους Λένον και Σίγκουρντσον. Στο 54' η Γουέστ Χαμ πήγε να προηγηθεί πάντως από το... πουθενά, όταν ο Κόλισον είδε εκτός εστίας τον Γιορίς και προσπάθησε σχεδόν από την περιοχή της ομάδας του να σκοράρει! Ο Γάλλος έστω και δύσκολα πάντως «καθάρισε» τη φάση. Τελικά το γκολ που έψαχνε με τόσους τρόπους η ομάδα του Τιμ Σέργουντ ήρθε με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς. Στο 67' ο Ντεφό έκανε μια εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά, βρήκε με ωραία σέντρα τον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος με ένα... άπιαστο σουτ στην κίνηση δεν άφησε ούτε... υποψία αντίδρασης στον Αντιάν, κάνοντας το 1-0! Μετά το γκολ πάντως η εικόνα του ματς άλλαξε, με τη Γουέστ Χαμ να βγαίνει μπροστά και αφού «προειδοποίησε» δύο φορές με τον Τέιλορ, έκανε τελικά την... πρώτη ζημιά με τον Τζάρβις να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια! Και σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, πέντε λεπτά αργότερα ο Μαϊγκά έκανε με κεφαλιά την ολική ανατροπή, γράφοντας το 1-2 που άφησε... τέζα την Τότεναμ και έστειλε τη Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Capital One Cup! Στο φινάλε μάλιστα ο φορ των φιλοξενούμενων είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, αλλά αυτό μάλλον θα το... ξεπεράσει εύκολα!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρόουζ (62' Φράιερς), Κίρικες, Γουόκερ, Λένον, Ντεμπελέ, Καπού, Σίγκουρντσον, Τάουνσεντ, Αντεμπαγιόρ, Ντεφό

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ο' Μπράιαν, ΜακΚάρτνεϊ, Κόλινς, Ρατ, Τ.Κόουλ, Ντιαρά, Τέιλορ, Τζάρβις, Κόλισον, Κ.Κόουλ (66' Μαϊγκά)

Keywords
Τυχαία Θέματα