Απόδραση με Φαν Πέρσι

16:46 3/3/2012 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-2
Γήπεδο: Άνφιλντ

Τρία γκολ, ισάριθμα δοκάρια, ένα χαμένο πέναλτι, πολλές φάσεις, πάθος και ο σοβαρός τραυματισμός του Αρτέτα είναι τα κομμάτια που συνέθεσαν το παζλ του συγκλονιστικού ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ (1-2).

Οι «κανονιέρηδες»

με τρεις φάσεις πέτυχαν δύο γκολ, με τον Φαν Πέρσι να είναι ο σκόρερ και των δύο και πήραν τεράστιο διπλό.

Η Λίβερπουλ μπήκε λίγο πιο δυνατά από την Άρσεναλ στα πρώτα λεπτά αλλά οι «κανονιέρηδες» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα το 8ο λεπτό.
Ο Γουόλκοτ έπιασε διαγώνιο σουτ στην κίνηση από τα δεξιά, αλλά o Ρέινα που ήταν κι εκτός βηματισμού, απέκρουσε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σέζνι βγήκε με το κεφάλι και πρόλαβε τον Σουάρες, ο Ντάουνινγκ πήρε το «ριμπάουντ», αλλά δεν έκανε καλό σουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε από εκεί και πέρα και στο 15ο λεπτό ο Ντάουνινγκ κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Σανιά, ενώ στο 17ο λεπτό η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σουάρες από τον Σέζνι.
Ο Πολωνός γκολκίπερ όμως εξιλεώθηκε καθώς αρχικά απέκρουσε την εκτέλεση του Κάουτ, ενώ και στη συνέχεια πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε πλασέ του Ολλανδού.

Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ έφτασε στο γκολ 4 λεπτά αργότερα, καθώς ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κοσιελνί κατά λάθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 25ο λεπτό οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να κάνουν δύο τα τέρματά τους, καθώς ο Σέζνι απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Χέντερσον και στη συνέχεια ο Σουάρες από πλάγια αριστερά σούταρε πάνω στο δοκάρι.
Και αφού η Λίβερπουλ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες, ο killer, Ρόμπιν Φαν Πέρσι έφερε το ματς στ ίσια στο 31'.

Ο Σανιά έκανε από δεξιά τη σέντρα και ο Ολλανδός με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.
Στο 41ο λεπτό ο Σουάρες άδειασε την άμυνα της Λίβερπουλ, αλλά ο Σέζνι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ουρουγουανού.

Οι «κόκκινοι είχαν ακόμη μια τεράστια φάση στο 45ο λεπτό, καθώς ο Άνταμ έκανε τη χαμηλή σέντρα και ο Κάουτ έβαλε την προβολή, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Σέζνι.
Στο 47ο λεπτό η Λίβερπουλ απείλησε με το σουτ του Σουάρες, ενώ στη συνέχεια το ματς διακόπηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Αρτέτα που οδηγήθηκε εκτός γηπέδου με φορείο και οξυγόνο.
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι δύο ομάδες επιτίθονταν πολύ άναρχα και χωρίς σχέδιο.

Στο 70' ο Κέλι αστόχησε εξ επαφής μετά από σέντρα του Κάουτ από τα δεξιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Γουόλκοτ από καλή θέση, αλλά ο Ρέινα είπε όχι.
Στο 80' η κεφαλιά του αμαρκάριστου Γουόλκοτ δε βρήκε στόχο.

Τη νίκη στην Άρσεναλ έδωσε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με πανέμορφο πλασέ στο 90+2', μετά από μπαλιά του Σόνγκ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Κέλι, Ενρίκε, Σκρτελ, Κάραγκερ, Σπίρινγκ (90+3' Κάρολ), Άνταμ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (88' Μπέλαμι), Κάουτ, Σουάρες
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Κονσιενλί, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτ

Keywords
Τυχαία Θέματα