Από τον παράδεισο στην κόλαση...

21:56 9/9/2014 - Πηγή: AEK365

Δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ψυχή που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελπίδων επικράτησαν με 3-1 της Πολωνίας σκοράροντας δυο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η νίκη με διαφορά δυο γκολ όμως δεν έδωσε και την πρόκριση καθώς η Σουηδία σκόραρε στο 92' και έκανε το 4-3 παίρνοντας την νίκη επί της Τουρκίας σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.Η Εθνική άρχισε ιδανικά τον αγώνα, καθώς στο 12ο λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Καρέλη να υποδέχεται

την πάσα του Μαυρία και να διαμορφώνει το 1-0.

Ωστόσο, οι Πολωνοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν 12 λεπτά μετά βγαίνοντας ωραία στην επίθεση από τα αριστερά, με τον Ζίρο να βγάζει εξαιρετική πάσα προς τον Πρζιμπίλκο κι εκείνος να μην έχει πρόβλημα να νικήσει τον Καπίνο και να κάνει το 1-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία να πετύχουν δεύτερο τέρμα, με τους Καρέλη (36') και Ζίρο (37') να μην μπορούν ωστόσο να βρουν στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το σκορ στη Σουηδία να είναι 1-1, οι Ελπίδες έψαχναν δύο ακόμη γκολ προκειμένου να είναι εκείνες που θα πάρουν την πρόκριση. Ωστόσο, με το ματς να έχει φτάσει στο 85ο λεπτό και με τον Βέλιο να έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες, τη στιγμή που η Σουηδία κέρδιζε 3-2, όλα φαίνονταν χαμένα.

Παρόλα αυτά, η είσοδος του Γιαννιώτα άλλαξε τις ισορροπίες. Καταρχάς, έκανε το 2-1 στο 88' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τη στιγμή που η Τουρκία είχε ισοφαρίσει στο 86' (!), γεγονός που σήμαινε πως η Ελλάδα χρειαζόταν ακόμη ένα γκολ για να πάρει την ονειρική πρόκριση!

Κι ενώ ο Γιαννιώτας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωνε το 3-1, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις κερκίδες, η Σουηδία είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 90+2, κάνοντας το 4-3, παίρνοντας έτσι τη νίκη που δεν ήθελε η Ελλάδα, αφήνοντάς την εκτός τελικής φάσης του Euro του 2015...

Εθνική Ελλάδος: Καπίνο, Μαρινάκης, Μπουγαίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπάλας, Λάγος, Μπουχαλάκης (62' Μπούζας), Μαυρίας (70' Μπακασέτας), Βέλλιος, Καρέλης.

Εθνική Πολωνίας: Σζμούσκι, Γιανίκι, Τζβινιέλ (81' Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Μπερεσύνσκι, Τσράπεκ, Ζίρο, Νταβιντόβιτς, Τζβόλεκ, Παβλόφσκι (76' Κόλλα), Πριβιλκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα