Απίστευτα φέσια από τους… καλοπληρωτές μετόχους και την διοίκηση Αδαμίδη

21:12 9/4/2012 - Πηγή: AEK365

Μία ακόμα μέρα πέρασε και λύση με την εφορία δεν βρέθηκε. Παρότι ο Ανδρέας Δημητρέλος -καθημερινός επισκέπτης πλέον- βρέθηκε και πάλι εκεί για να συζητήσει, τόσο για τη φορολογική ενημερότητα, όσο και για τις ρυθμίσεις και το άρθρο 44, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με τις προηγούμενες φορές. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, «έσκασε» και ένα ακόμα θέμα στο προσκήνιο που έχει να κάνει με την εκκαθάριση της περσινής χρονιάς. Κάτι που όπως ισχυρίζονται στη διοίκηση, ήταν γνωστό από τα τέλη του Ιανουαρίου, αλλά δεν παύει να βάζει

σε τεράστιες περιπέτειες την ΑΕΚ αλλά και το μέλλον της. Το aek365 επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο συγκριμένο... μέτωπο και από αυτά που μάθαμε «μαύρισε» η ψυχή μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει στην εφορία περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44, οφειλή από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Παράλληλα, το νέο... μπουγιουρντί φτάνει τα περίπου 3 εκατ. ευρώ (για οφειλές από Μάρτιο-Δεκέμβρη του 2011), ενώ η Ένωση είναι αναγκασμένη να καταβάλει κάθε μήνα στην εφορία, για τρέχουσες υποχρεώσεις, ποσό που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. είναι ξεκάθαρο πως το... Κράτος απαιτεί όλο το ποσό, που αν κάνουμε τη σούμα, φτάνει τα περίπου 5 εκατ. ευρώ αυτόν τον μήνα, ενώ κάθε μήνας που περνάει, αυτό αυξάνεται.

Οι ρυθμίσεις και πως θα τις πετύχει

Εδώ λοιπόν έρχεται η πρόταση της ΑΕΚ που ζητάει επιμήκυνση των δόσεων και νέες ρυθμίσεις προκειμένου να μπορεί (και αυτό υπό προϋποθέσεις) να ανταπεξέλθει σε αυτές τις υποχρεώσεις και να μην αντιμετωπίζει συνεχώς τα ίδια προβλήματα. Ο Ανδρέας Δημητρέλος έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιμένει την απάντηση του Κράτους, ελπίζοντας ότι θα δοθεί το αργότερο μέχρι την Μ. Τετάρτη. Τι πρέπει όμως θα πρέπει να συμβεί πρώτα από όλα.

Σχετικά με την οφειλή που έχει προκύψει από πέρσι, η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει άμεσα στην εφορία το ποσό των 600.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου, προκειμένου να μπει σε υπάρχουσα ρύθμιση. Εφόσον τα καταφέρει, το υπόλοιπο ποσό θα αποπληρωθεί σε 24 μηνιαίες δόσεις, ήτοι 100.000 ευρώ το μήνα, το οποίο και θα προστεθεί στις 550.000 ευρώ που πληρώνει ήδη η ΑΕΚ. Παράλληλα, ανοιχτό είναι και το θέμα του άρθρου 44 που η εφορία ζητάει την άμεση καταβολή του. Αν λοιπόν τα προσθέσουμε όλα αυτά φτάνουμε στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ χρειάζεται μέχρι τον Ιούνιο, όπου κλείνει και η φετινή αγωνιστική σεζόν, ένα ποσό της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ (650.000 x 3 + 1.250.000).

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το 1 εκατ. ευρώ περίπου που πρέπει να καταβάλει η ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές, για τους διακανονισμούς του Μαΐου, τις 250.000 ευρώ που αναζητούνται άμεσα για να καλυφθούν υποχρεώσεις από την προηγούμενη φάση της αδειοδότησης, αλλά και χρήματα που οφείλει στους υπαλλήλους, τότε το νούμερο ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα λειτουργικά έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τα «φούμαρα» του Αδαμίδη και οι πο

Keywords
Τυχαία Θέματα