Άλλο επίπεδο η ΑΕΚ…

17:09 24/10/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κρήτη με αποκλειστικό στόχο να κάνει το 3Χ3, σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα όπως ο ΑΟ Χανίων. Και παρά τις... αντικειμενικές δυσκολίες, το γεγονός ότι δεν έπιασε σπουδαία στάνταρ απόδοσης, αλλά και ένα διαιτητικό λάθος που δεν της επέτρεψε να ξεκλειδώσει πιο νωρίς την αντίπαλη άμυνα, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 2-0.

Η Ένωση δεν μπορούσε για πολύ ώρα να βρει λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα

του αντιπάλου, δεν πήρε τις ενέργειες - διαφοράς από τους παίκτες που τις περίμενε, ωστόσο με δύο στημένες φάσεις (που πέρσι ήταν το μεγάλο της πρόβλημα), μπόρεσε να προσθέσει άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην συγκομιδή της. Με τον Μάνταλο να εξελίσσεται για ακόμη ένα παιχνίδι σε MVP, πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ και «φτιάχνοντας» για τον Κολοβέτσιο το δεύτερο τέρμα, που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της ΑΕΚ.

Δεν μπορούσε να «φτιάξει»

Το παιχνίδι απέκτησε από την πρώτη στιγμή την μορφή που περίμενε και είχε περιγράψει στους ποδοσφαιριστές του ο Τραϊανός Δέλλας. Ο ΑΟ Χανίων, που είχε ήδη στο ενεργητικό του δύο ματς κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να μην αφήσει περιθώρια στην Ένωση να απειλήσει. Κάτι που κατάφερε, καθώς -αν και οι Κιτρινόμαυροι περίμεναν αυτό που συνάντησαν- δεν μπόρεσαν να βρουν και τις λύσεις.

Κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα ήταν τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, όμως το κακό για την ΑΕΚ ήταν ότι τα δικά της τα έκανε κυρίως όταν έφτανε κοντά στο να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και να «σπάει» η πίεση της και να μην μπορεί να φτάσει σε μια ξεκάθαρη ευκαιρία.

Έτσι, πέρα από δύο μακρινά σουτ του Μπακάκη που δεν βρήκαν στόχο, η μοναδική της πραγματικά καλή στιγμή, ήταν αυτή στο 29΄που προέκυψε από λάθος της άμυνας των Χανίων, το οποίο εκμεταλλεύτηκε μεν ο Πλατέλλας, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά απέναντι στον Ρίζο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Με «μαέστρο» Μάνταλο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε εμφανώς πιο αποφασισμένη να «βρει» το γκολ. Και θα μπορούσε να τα καταφέρει από νωρίς, αν στο 52΄ ο διαιτητής Καρυοφύλης δεν έκλεινε τα μάτια σε ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κολοβέτσιος προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, όμως ο Παπατζίκος τον τράβηξε και τον πέταξε στο έδαφος, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει «παίζετε».

Η Ένωση, που μετά την είσοδο του Ζόριτς στο παιχνίδι άρχισε να αποκτά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, συνέχισε να πιέζει, έχασε μια ευκαιρία στο 70' με ένα σουτ του Μάνταλου και τελικά κατάφερε να σκοράρει πέντε λεπτά αργότερα. Ο Έλληνας μέσος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ από μακρινή απόσταση (αριστερά της περιοχής) και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Ρίζου.

Μετά το 1-0 τα Χανιά αναγκάστηκαν να... αλλάξουν φιλοσοφία και να ανοιχτούν, ωστόσο αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να αναζητήσει και δεύτερο γκολ έχοντας περισσότερους χώρους. Και τελικά το βρήκε, έστω και αν αυτό δεν συνέβη σε κάποια αντεπίθεση, αλλά από ακόμη ένα στημένο, στο 86'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από αριστερά, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ: Ρίζος, Παπατζίκος, Εσσόνο, Μανωλάς, Γκοτοβός, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80' Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (53' Καραλής), Πάγκαλος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (63' Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87' Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (89' Ρόβας), Αραβίδης.

17.40: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφτασε στο γήπεδο των Περιβολίων, συνοδευόμενος από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από μπουθ.

17.29: Ο κόσμος ενημερώνεται από τα μεγάφωνα ότι στο γήπεδο υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για την αποτροπή πράξεων βίας.

17.16: Παρά την πρωινή νεροποντή, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου βρίσκεται σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση, ενώ με την είσοδο των ομάδων για ζέσταμα φάνηκε ότι το σύστημα αποστράγγισης έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά.

17.04: Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ θα βρίσκονται οι Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα και Αραβίδης.

17.02: Τις τελευταίες δύο ώρες οι καιρικές συνθήκες στα Χανιά βελτιώθηκαν σε σχέση με τον... κατακλυσμό που έκανε το πρωί, ενώ κατά διαστήματα κάνει την εμφάνισή του και ο ήλιος.

17.01: Οι πρώτοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν θέση στην εξέδρα του γηπέδου των Περιβολίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα