Αντίο με νίκη

21:13 10/9/2012 - Πηγή: AEK365

Με νίκη 1-0 επί της Κύπρου ολοκλήρωσε η Εθνική Ελπίδων τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013. Η ελληνική ομάδα νίκησε δίκαια σε έναν μέτριο αγώνα και τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου.


Η Εθνική ξεκίνησε πιο δυνατά στον αγώνα και απείλησε στο 9΄, με τον Διαμαντάκο να επιχειρεί δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Ιωάννου να αποκρούει τη μπάλα. Πολύ γρήγορα, όμως, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, κλείνοντας όλους τους

χώρους προς την εστία τους. Η ελληνική ομάδα, πάντως, κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ στο 38΄, όταν οι Διαμαντάκος και Μπάλλας συνδυάστηκαν άψογα, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει με πλασέ τον Κύπριο τερματοφύλακα. Η καλύτερη στιγμή της Κύπρου ήρθε στο 44΄ με τον Σωτηρίου να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Γιαννιώτη να διώχνει με τα πόδια τη μπάλα μακριά.

Η Εθνική μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσει την αντίπαλη ομάδα και είχε καλή ευκαιρία στο 50΄ με το άστοχο σουτ του Πέλκα από πλεονεκτική θέση. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Κύπριος τερματοφύλακας πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία απόκρουση στο κοντινό σουτ του Διαμαντάκου. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 64΄ με ένα απίστευτο ψηλοκρεμαστό σουτ του αρχηγού της, Γιάννη Ποτουρίδη, πίσω από τη σέντρα! Οι Κύπριοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, όμως ο Σωτηρίου στο 67΄ δεν κατάφερε με σουτ από κοντά να ισοφαρίσει το σκορ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 72΄ με τον Γιαννιώτα να σουτάρει και τον Ιωάννου να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση. Ακολούθησαν άλλες δύο καλές φάσεις για την Εθνική με την άστοχη κεφαλιά του αφύλακτου Μπάλλα από το ύψος του πέναλτι στο 82΄ και την απόκρουση του Ιωάννου στο σουτ του Σταφυλίδη στο 88΄. Η Κύπρος είχε την καλύτερή της ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 90ό λεπτό με το άστοχο σουτ του Πιτταρά από καλή θέση.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Όγκνιεν Βάλιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φουρλάνο, Γιαννιώτα, Γιαννιώτη, Αρτυματά.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννιώτης, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Λαγός, Μπάλλας, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης, Κατίδης (73΄ Μπακασέτας), Σταφυλίδης, Φουρλάνος (46΄ Πέλκας), Διαμαντάκος (60΄ Βέλλιος)

ΚΥΠΡΟΣ: Ιωάννου, Δημητρίου, Οικονόμου, Περικλέους (37΄ Δημοσθένους), Οικονομίδης (70΄ Πιτταράς), Σωτηρίου, Ευσταθίου, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Εγγλέζου, Φυλακτού (63΄ Σάββα)

Keywords
Τυχαία Θέματα