«Ανταρσία» στο ΠΑΣΟΚ

09:27 25/1/2012 - Πηγή: AEK365

Το χάος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής εκεί όπου 40 βουλευτές του πλειοψηφικού κόμματος δήλωσαν "παρών" ή καταψήφισαν τρία βασικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με αποτέλεσμα η ρύθμιση για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων να μην "περάσει".

Συγκεκριμένα από τους

253 βουλευτές που ψήφισαν, οι 101 ψήφισαν "ΝΑΙ", οι 65 "ΟΧΙ" ενώ 87 δήλωσαν "ΠΑΡΩΝ" με αποτέλεσμα οι θετικές ψήφοι να μην συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία όσων ψήφισαν δηλαδή οι μισοί συν ένας.

Το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων καταψηφίστηκε από εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. και άλλοι 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "παρών". Συνολικά περισσότεροι από 40 βουλευτές του Κινήματος ψήφισαν «Όχι» ή δήλωσαν «παρών» σε επιμέρους άρθρα του πολυνομοσχεδίου, όπως εκείνα που προβλέπουν περικοπές των δώρων και των επιδομάτων συνταξιούχων κάτω των 60 ετών και κατάργηση όλων των θυγατρικών εταιριών του ΕΟΜΜΕΧ. Ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Χρήστος Κατσούρας και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος.

Keywords
Τυχαία Θέματα