Άνοιξε ο δρόμος για Λεωφόρο 22.000 θέσεων

09:03 28/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Καλαφάτης, έβγαλε χθες σε διαβούλευση νομοσχέδιο που επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από 16.000 σε 22.000 θέσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αυτό είναι εφικτό υπό την προϋπόθεση ο αριθμός των πρόσθετων θέσεων να μην υπερβαίνει, ως ποσοστό, το 30% των υπαρχουσών θέσεων.
Το πολύ σε δυο μήνες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

να έχει ήδη αναθέσει σε αρχιτεκτονικό γραφείο μελέτη για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Λεωφόρο, μια μελέτη που θα είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμευτεί να δώσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα στην Λεωφόρο αρκεί να εγκρίνει τις αλλαγές που θα προωθηθούν από την ΠΑΕ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το νομοσχέδιο αφήνει "παράθυρο" και για κατασκευή νέου γηπέδου είτε στην Λεωφόρο είτε αλλού μιας και το άρθρο 2 κάνει λόγο για "κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε προβλεπόμενη εκ του ισχύοντος σχεδιασμού κατά τις κείμενες διατάξεις εκτός σχεδίου περιοχή εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και εγκαταστάσεις και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση".

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως αν στο μέλλον υπάρξει πρόθεση και δυνατότητα κατασκευής νέου γηπέδου μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με την Πολιτεία με βάση τους ισχύοντες νόμους και να προχωρήσει η υπόθεση. Αν, πάντως, δεν βρεθούν οι πόροι για κάτι τέτοιο, θα προωθηθεί η λύση της ανακατασκευής ή του εκσυγχρονισμού του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Keywords
Τυχαία Θέματα