Οι κορυφαίοι του Calcio για το 2013

08:00 28/1/2014 - Πηγή: AEK365

Σε εκδήλωση που έγινε στο Μιλάνο βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς στο ιταλικό ποδόσφαιρο όπως προέκυψε από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών.
Η καλύτερη ενδεκάδα για το 2013, σε διάταξη 4-3-3, έχει τερματοφύλακα τον Χαντάνοβιτς, δεξί μπακ τον Μάτζιο, στόπερ τους Μπαρτσάλι και Κιελίνι, αριστερό μπακ τον Ντε Σίλιο, οργανωτή τον Πίρλο και τους Βιδάλ, Μπόρχα Βαλέρο να είναι δίπλα του, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελείται από τους Καβάνι, Ντι Νατάλε και Μπαλοτέλι.
Κορυφαίος προπονητής για το 2013 αναδείχτηκε

ο Αντόνιο Κόντε, κορυφαία ομάδα η Γιουβέντους ενώ καλύτερος ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ο Αντρέα Πίρλο. Βραβεύτηκαν επίσης η αδερφή του Μανόλο Γκαμπιαντίνι της Σαμπντόρια, η Μελανία, ο καλύτερος παίκτης της Serie B, ο Ντομίνικο Μπεράρντι, και ο Ριτσόλι που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος διαιτητής για το 2013.
Ο Αντόνιο Κόντε σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Γιουβέντους σημειώνοντας πως "εδώ είναι το σπίτι μου", πρόσθεσε πως το πλάνο του θα συνεχίσει να αποδίδει με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ζήτησε υπομονή από τους φίλους της πρωταθλήτριας Ιταλίας καθώς "όλοι ξέρουμε την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία αυτή την στιγμή και αυτό επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, δεν είναι μια εύκολη περίοδος για τις ιταλικές ομάδες στην Ευρώπη". Όσο για το βραβείο που κέρδισε, ο Κόντε δήλωσε πως "το αφιερώνω στους παίκτες μου γιατί είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και ακόμα πιο σπουδαίοι άντρες".
Ο Πίρλο προανήγγειλε την ανανέωση του συμβολαίου του με την Γιουβέντους λέγοντας πως "μετράει πολύ το γεγονός πως αυτό το βραβείο μου το δίνουν συνάδελφοι μου όλων των ομάδων. Θα ανανεώσω το συμβόλαιο μου με την Γιουβέντους".
Ο Έντισον Καβάνι, που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα, από το Παρίσι όπου βρίσκεται είπε πως "για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η δική μου Νάπολι ήταν πιο δυνατή από την φετινή αν και πιστεύω πως μπορεί να τα πάει καλά".
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για το ιταλικό ποδόσφαιρο να καταφέρουν και άλλες ομάδες να αποκτήσουν τα δικά τους γήπεδα: "Το θέμα των γηπέδων είναι πολύ σημαντικό και το έχω ξαναπεί. Το Juventus Stadium δε θα πρέπει να μείνει μόνο του στο calcio. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Τζιανκάρλο Αμπέτε, με τον πρόεδρο της Lega Μαουρίτσιο Μπερέτα, όπως και με τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο δικός μου στόχος είναι να έρθει η μέρα που κάθε ομάδα της Serie A θα έχει το δικό της γήπεδο. Το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξαναγίνει το Νο1 στην Ευρώπη".
Οσο για τις σχέσεις με την Ιντερ, μετά από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με το θέμα Γκουαρίν-Βούτσινιτς, είπε: "Ο Τοχίρ έχει το κινητό μου οπότε αν τηλεφωνήσει θα του απαντήσω. Μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Λοτίτο της Λάτσιο ότι πάντα απαντάω καθώς είναι αυτός που τηλεφωνεί τις πιο περίεργες ώρες".

Keywords
Τυχαία Θέματα