Ανατροπή και οι Ελπίδες

22:20 11/10/2011 - Πηγή: AEK365

Καταιγιστική η Εθνική Ελπίδων, νίκησε 3-1 στην πόλη Μπορίσοφ τη Λευκορωσία για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να αξιοποιήσει την ανωτερότητά του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τελικά έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα μόλις στο 4ο λεπτό είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ποτουρίδης αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή Μαυρία από Λεμπέτεφ)

και ο Φορτούνης στη συνέχεια από κοντά σούταρε άουτ. Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τους Γιάννου (26΄, μόνος σούταρε άουτ), Σοϊλέδη (30΄, σουτ και απόκρουση Σερμπάκοφ), Φορτούνη (35΄ σουτ άουτ). Οι γηπεδούχοι στη μοναδική επιθετική τους προσπάθεια κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40΄, όταν ο Πατότσκι εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και με σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η πίεση της Εθνικής μας συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μαυρίας στο 50΄ δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, όμως στο 56΄ έγινε το 1-1, όταν ο Ποτουρίδης επιχείρησε σέντρα και ο Λεμπέντεφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 59΄ ο Βέλλιος μόνος σούταρε άουτ, για να έρθουν στη συνέχεια δύο ακόμη ελληνικά τέρματα. Στο 67΄ ο Ποτουρίδης με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σερμπάκοφ και στο επόμενο λεπτό ο Βέλλιος δέχθηκε την ασίστ από τον Φορτούνη και χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 1-3. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα έγινε στο 85΄, με τον Βλαχοδήμο να μην μπορεί να σκοράρει μόνος απέναντι στον Σερμπάκοφ.

Η Εθνική μας, δεύτερη, πλέον, στον όμιλό της, αντιμετωπίζει στα επόμενά της παιχνίδια, που θα διεξαχθούν στην Τρίπολη, τη πρωτοπόρο Γερμανία (11/11) και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (14/11).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σερμπάκοφ, Γιασίνσκι (46΄ Αλεκσίεβιτς), Πολιάκοφ (76΄ Ζαλέσκι), Μπάγκα, Κούγκαν Πατότσκι, Χλεμποσόλοφ, Μάκας (63΄ Ιβάνοφ), Κοντράτιεφ, Κουζμένοκ, Λεμπέντεφ

ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Λαγός, Μητρόπουλος, Γκέντσογλου, Μάνταλος, Φορτούνης, Μαυρίας (89΄ Κατσικάς), Σοϊλέδης (62΄ Βλαχοδήμος), Γιάννου (58΄ Βέλλιος)

Μετά τη λήξη της νικηφόρας αναμέτρησης της Εθνικής Ελπίδων με τη Λευκορωσία, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Γεωργιάδης, δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι στη διοργάνωση και πήραμε δίκαια τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, είχαμε σημαντικές ευκαιρίες, χαμένο πέναλτι και συνεχόμενες καλές επιθετικές προσπάθειες. Μάς έλειπε, όμως, η τύχη και η σοβαρότητα στις τελικές προσπάθειες. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι με μία επίσκεψη στην άμυνά μας πέτυχαν γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε η καθολική υπεροχή της ομάδας μας και κατορθώσαμε να σκοράρουμε νωρίς τρεις φορές. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μας ότι δεν γίνεται να χάσουμε δύο φορές από μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη από εμάς. Θεωρώ ότι αξίζουμε περισσότερους βαθμούς, από όσους έχουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα