Ανακοίνωσε Αντεγκμπόγιε η Κηφισιά

18:58 30/10/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ενίσχυση της περιφέρειάς της προχώρησε η Κηφισιά, καθώς ενέταξε στο δυναμικό της τον Όγκο Αντεγκμπόγιε.

Αναλυτικά: «Ο 26άχρονος (ύψους 1,82μ.) γκαρντ αγωνίστηκε πέρυσι στην κυπριακή ΕΘΑ Έγκωμης, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου απέναντι στην ομάδα του Τόνι Κρόκερ, Κεραυνό Στροβόλου. Ανακηρύχθηκε, μάλιστα, MVP του τελικού και επειδή ως γνωστόν ο (μπασκετικός) κόσμος είναι μικρός θα συναντήσει εκ νέου τον Αμερικανό, στη σημερινή (30/10) προπόνηση

της Νέας Κηφισιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ογκοολούβα Αντεγκμπόγιε συμμετείχε με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στα δύο τελευταία Ευρωμπάσκετ καταγράφοντας 2,8 πόντους και 1,3 ασίστ σε 15,3' συμμετοχής στα γήπεδα της Σλοβενίας, όπου οι Βρετανοί πήραν τη 13η θέση, πίσω ακριβώς από τις Ελλάδα και Λετονία, που μοιράστηκαν την ενδέκατη θέση. Στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας και της ΕΘΑ είχε 3,6 πόντους και 1,4 ασίστ σε 14,4' συμμετοχής κατά μέσον όρο και η ομάδα του κατετάγη επίσης ενδέκατη μολονότι εκείνη τη χρονιά είχε στο ρόστερ της τον άσο των Σικάγο Λούολ Ντενγκ και τους πολύ έμπειρους Τζόελ Φρίλαντ και Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ.

Η πρώτη σύνδεση του Αντεγκμπόγιε με την Αγγλία σημειώθηκε σε ηλικία τριών ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη «Γηραιά Αλβιόνα». Η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν οι Μπρίξτον Τόπκατς και εν συνεχεία πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι για να φοιτήσει και να παίξει μπάσκετ στο high school «Findlay College Prep». Πέρασε δύο χρονιές στο Lamar Community College (Junior College) στο Κολοράντο και πήρε μεταγραφή για το πανεπιστήμιο St. Bonaventure, με την ομάδα του οποίου σημείωσε ένα σπάνιο ρεκόρ, που ακόμη συζητιέται: είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (39') ανά αγώνα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνοντας 11,5 πόντους και μοιράζοντας 4 ασίστ. Τα στοιχεία αυτά εκτιμήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Μεγάλης Βρετανίας Κρις Φιντς, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία κι εκείνος δεν την άφησε να πάει χαμένη συμβάλλοντας στην πρόκριση της ομάδας του στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας. Η φήμη που τον ακολουθεί μιλάει για έναν σκληρό και ανταγωνιστικό παίκτη, που δεν κουράζεται με τίποτε. Μένει να το αποδείξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, που χαρακτηρίζεται από αυτά τα στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα