Άλλη μια «κούπα» για την Μπαρτσελόνα (VIDEO)

14:56 18/12/2011 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΑΝΤΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-4
ΓΗΠΕΔΟ: «Nissan Stadium», Γιοκοχάμα
«Παρέλαση» έκανε η Μπαρτσελόνα στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων στην Γιοκοχάμα, αφού επικράτησε με 4-0 της Σάντος κατακτώντας τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου και κατακτώντας το έκτο της τρόπαιο σε ένα χρόνο. Η «Μπάρτσα» άνοιξε το γκολ

στο 17' όταν ο Τσάβι τροφοδότησε τον Μέσι, ο οποίος μες ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Ράφαελ. Η Σάντος απείλησε στο 19' με το σουτ του Γκάνσο από την μικρή περιοχή να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαλντές, ωστόσο οι Ισπανοί έκαναν το 0-2 στο 22' όταν Ινιέστα και Μέσι συνδυάστηκαν και ο Αργεντινός πάσαρε στον Τσάβι που με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ράφαελ. Η «Μπάρτσα» έχασε καλή ευκαιρία στο 31' όταν ο Ντάνιελ Άλβες σούταρε από την μεγάλη περιοχή με τον Ράφαελ να αποκρούει ασταθώς, ενώ στην επαναφορά ο Αλκάνταρα σούταρε άουτ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σκόραραν ξανά στο 45' όταν ο Ντάνιελ Άλβες σέντραρε από τα δεξιά για τον Φάμπρεγας, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-3. Στην επανάληψη η Σάντος πίεσε για να πετύχει ένα γκολ, όμως η κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 55' ήταν άστοχη ενώ στο 62' ο Βαλντές νίκησε τον Γκάνσο σε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Μπόρχες. Ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο 82' όταν Μέσι και Ντάνιελ Άλβες έπαιξαν το ένα-δύο και ο Αργεντινός με πλασέ νίκησε τον Ράφαελ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
ΣΑΝΤΟΣ: Ραφαέλ, Εντού Ντρασένα, Λεο, Ντανίλο Νέγκρο (30' λτρ Ελάνο), Ντουρβάλ, Μπρούνο Ροντρίγκο, Αρούκα, Ενρίκε, Γκάνσο (82' Ίμπσον), Μπόρχες (79' Καρντέρ), Νεϊμάρ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ (56' Μασεράνο), Μπουσκέτς, Πουγιόλ (84' Φόντας), Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας, Τιάγκο Αλκάνταρα (78' Πέδρο), Μέσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα