F1: Ρισιάρντο και Βερν στην Toro Rosso το 2012

Τέσσερις οδηγοί διεκδικούσαν δύο θέσεις στην Scuderia Toro Rosso. Η Ιταλική ομάδα έβαλε τέλος στις φήμες και διάλεξε τους Ντανιέλ Ρισιάρντο και Ζαν Καρλ Βερν.

Η φημολογία σχετικά με τους οδηγούς με τους οποίους θα αγωνιστούν με την ιταλική ομάδα ήταν πολύ έντονη τις προηγούμενες ημέρες καθώς υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι για δύο θέσεις. Αυτοί ήταν οι δύο οδηγοί του 2011, Σεμπάστιαν Μπουέμι και Τζέιμι Αλγκουεσουάρι, απέναντί τους οι δύο νέοι (αλλά με την υποστήριξη της Red Bull) Ντανιέλ

Ρισιάρντο και Ζαν Έρικ Βερν. Έτσι μην έχετε απορία γιατί η απόφαση ήταν υπέρ των δύο τελευταίων. Όσο για το… παλμαρέ τους ο Ρισιάρντο έκανε φέτος το «μεταπτυχιακό του» του με την HRT στο μισό πρωτάθλημα ενώ ο Βερν οδήγησε την Toro Rosso (σε ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής) και την Red Bull (στις δοκιμές νέων στο Άμπου Ντάμπι).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που καταφέραμε να φτάσουμε τόσο νωρίς σε συμφωνία για τους οδηγούς μας για την επόμενη χρονιά.» δήλωσε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Φρανς Τοστ και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να στρέψουμε όλη την προσοχή μας στο 2012 χωρίς να μας αποσπά τίποτα την προσοχή». Κατά τη διάρκεια της περασμένης σαιζόν οι Ντανιέλ και Ζαν Έρικ έδειξαν την αξία τους και περιμένω να συνεισφέρουν σημαντικά στην απόδοση της ομάδας του χρόνου. Ο Ντανιέλ έχει το πλεονέκτημα ότι έχει συμμετάσχει σε πολλά γκραν πρι φέτος ενώ ο Ζαν Έρικ έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις της οδήγησης ενός μονοθέσιου F1. Επίσης και οι δύο έχουν δουλέψει με την ομάδα και τους μηχανικούς πολύ πρόσφατα και θα μπορέσουν βρουν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα των χειμερινών δοκιμών.»

«Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τους Σεμπάστιαν Μπουέμι και Τζέιμι Αλγκουεσουάρι για όλη τη δουλειά που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές. Έχουν βοηθήσει την ομάδα να πάει μπροστά και να εξελιχθεί. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν η Scuderia Toro Rosso ιδρύθηκε το 2005, έγινε με την πρόθεση να αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι προς τη Formula 1 για τους νεαρούς του Red Bull Junior Driver Program. Επομένως, είναι μέρος της κουλτούρας της ομάδας να αλλάζει τη σύνθεση των οδηγών της για πετύχει αυτόν το στόχο».

Η εξέλιξη αυτή κλείνει την πόρτα στους Μπουέμι και Αλγκουεσουάρι, οι οποίοι αν θέλουν να οδηγούν κάπου του χρόνου δεν έχουν πλέον πολλές επιλογές καθώς οι διαθέσιμες ελεύθερες θέσεις είναι πολύ λίγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα