Αλλάζει μορφή το Τσάμπιονς Λιγκ

14:58 29/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ υδατοσφαίρισης παρουσίασε σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές η LEN, σε συνάντηση που έγινε στη Ρώμη. Η διοργάνωση αλλάζει τελείως τρόπο διεξαγωγής και αρχίζει με τρεις προκριματικούς γύρους, από τους οποίους θα προκύψουν μόλις τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο... κυρίως πιάτο της διοργάνωσης. Εκεί βρίσκονται ήδη οκτώ σύλλογοι (μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός), στους οποίους η ευρωπαϊκή ομοσπονδία

έδωσε wild card, όχι μόνο για φέτος, αλλά για μία τριετία. Θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των έξι και θα γίνουν δέκα αγωνιστικές (κάθε ομάδα θα παίξει μέσα-έξω με τις υπόλοιπες), ώστε να ξεχωρίσουν οι έξι -πλέον- ομάδες της τελικής φάσης, η οποία το 2014 και το 2015 θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με το εξής ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα:
Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ (27-29 Σεπτεμβρίου)
Α΄ Ομιλος (Νάπολη/Ιταλία): Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σούουρμαν (Ολλανδία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ακουακιάρα Νάπολι (Ιταλία), Ομάδα από τη Μάλτα
Β΄ Ομιλος (Κραγκούγεβατς/Σερβία): Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία), Οραντέα (Ρουμανία), Μπούντβα (Μαυροβούνιο), Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς (Σερβία), Μονπελιέ (Γαλλία), Ανόβερο (Γερμανία)
* Προκρίνονται πέντε ομάδες από κάθε όμιλο

Β΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ (11-13 Οκτωβρίου)
Συμμετέχουν οι 10 ομάδες που θα προκριθούν από τον Α΄ γύρο, καθώς και οι Βουλιαγμένη (Ελλάδα), Πριμόριε Ριέκα (Κροατία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Τσόλνοκ (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία) και Ερυθρός Αστέρας (Σερβία).
Κατόπιν κλήρωσης θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Προκρίνονται οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο.

Γ΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ (26 Οκτωβρίου & 9 Νοεμβρίου)
Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν από τον Β΄ γύρο θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια και θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός-εκτός). Οι νικητές προκρίνονται στην επόμενη φάση.

ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΣΗ
Α΄ Ομιλος: Εγκερ (Ουγγαρία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Ολυμπιακός (Ελλάδα) και 2 ομάδες από τη Γ΄ προκριματική φάση.
Β΄ Ομιλος: Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Σπαντάου (Γερμανία), Μπρέσια (Ιταλία), Παρτιζάν Βελ. (Σερβία) και 2 ομάδες από τη Γ΄ προκριματική φάση.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων: 20/11, 4/12, 18/12, 8/1, 29/1, 22/2, 15/3, 25/3, 9/4, 3/5.
Από τον Α΄ όμιλο προκρίνονται δύο ομάδες συν τη Μπαρτσελονέτα. Από τον Β΄ όμιλο προκρίνονται τρεις ομάδες.

ΦΑΙΝΑΛ ΣΙΞ (Βαρκελόνη, 29-31 Μαΐου)
Προημιτελικοί
Α2-Β3 (1)
Β2-Α3 (2)

Ημιτελικοί
Β1-Νικητής 1 (3)
Α1-Νικητής 2 (4)

Θέσεις 5-6
Ηττημένος 1-Ηττημένος 2

«Μικρός» τελικός
Ηττημένος 3-Ηττημένος 4

Τελικός
Νικητής 3-Νικητής 4

Keywords
Τυχαία Θέματα