Αλλαγή σελίδας στην Washington Post

11:32 6/8/2013 - Πηγή: AEK365

Σοκ στην Ουάσινγκτον προκάλεσε η είδηση πως ο όμιλος που εκδίδει την εφημερίδα Washington Post συμφώνησε να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του καθημερινού φύλλου της, στον Τζεφ Μπέζος έναντι του ποσού των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος επισημαίνεται ότι «ο αγοραστής είναι μια εταιρεία που ανήκει στον κ. Μπέζος ως άτομο, και όχι η Amazon

Inc».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Washington Post, Ντόναλντ Γκράχαμ, στην οικογένεια του οποίου ανήκε η ιστορική εφημερίδα, ανέφερε ότι η Post θα έχει καλύτερες υπηρεσίες με έναν άλλο ιδιοκτήτη.
«Η δοκιμασμένη τεχνολογία του Τζεφ Μπέζος, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και η προσωπική του αξιοπρέπεια, τον καθιστούν κατάλληλο για νέο ιδιοκτήτη», τόνισε ο Γκράχαμ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι εφημερίδες, ακόμη και αυτής της δυναμικής, όπως η Washington Post, αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες οικονομικές προκλήσεις, με πτώση στα διαφημιστικά τους έσοδα, αλλά και στο αναγνωστικό τους κοινό.
Η είδηση για την εξαγορά της ιστορικής εφημερίδας, επιβεβαιώνεται και από τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Washington Post αναφέρει τους στόχους της νέας διοίκησης.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ο Μπέζος αναφέρει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην εφημερίδα τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, κάτι που θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, λόγω των εξελίξεων στις νέες τεχνολογίες και του ρόλου που παίζει πλέον το Διαδίκτυο, και σημειώνει ότι «δεν υπάρχει χάρτης, και το να χαράξει κανείς ένα μονοπάτι μπροστά δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πειραματιστούμε».
Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος, επισημαίνει ο Μπέζος, και επιχειρεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, που είναι φυσιολογικό, όπως σημειώνει, να έχουν ανησυχήσει από τη στιγμή που έμαθαν τις εξελίξεις για την πώληση της εφημερίδας.
Αναφερόμενους στους στόχους του, δε, τονίζει ότι ο πρώτος είναι «το κουράγιο να λέμε περίμενε, να είσαι σίγουρος, επιβράδυνε, έλεγξε ακόμη μία πηγή. Οι αληθινοί άνθρωποι και η φήμη τους διακινδυνεύουν. Ο δεύτερος στόχος είναι το κουράγιο να λέμε ακολούθησε την ιστορία, ανεξάρτητα από το κόστος».

Keywords
Τυχαία Θέματα