«Ακόμα ψάχνουμε τη χημεία μας»

17:09 19/11/2012 - Πηγή: AEK365

Το Ρέθυμνο έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε φέτος τον Πανιώνιο στη Basket League ΟΠΑΠ, με τον Στέργιο Κουφό να τονίζει στον «Sentra Fm 103,3» πως στην ομάδα του ακόμα ψάχνουν την κατάλληλα χημεία.

Αναλυτικά...

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: «Το χθεσινό ήταν το καλύτερο δώρο. Τα παιδιά αξίζουν, μας έκαναν πολύ περήφανους. Ήταν μια μεγάλη εμφάνιση

όχι μόνο η νίκη. Το είχε ανάγκη αυτό η ομάδα. Ο Πανιώνιος έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Έχει εξαιρετική ενέργεια ειδικά στο ανοικτό γήπεδο που είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτό που δεν έχουν είναι η εμπειρία από τους Έλληνες παίκτες. Όταν ένα παιχνίδι στραβώσει είναι δύσκολο να επανέλθουν. Και στο παιχνίδι με την πολωνική ομάδα έκανε μια υπερπροσπάθεια, αλλά δεν τα κατάφερε».

Για την προετοιμασία του Ρεθύμνου: «Κάναμε πάρα πολλές ώρες σκάουτινγκ. Πλέον είναι προτιμότερο να επικοινωνούμε μέσω του σκάουτινγκ. Άλλωστε για τους παίκτες έχει εξετάσεις τώρα. Έτσι θα βρεθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι πολύ πιο γρήγορα. Έτσι θα έρθουμε πιο κοντά. Αυτή την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τα χαρακτηριστικά του Πανιωνίου. Για αυτό έγιναν τόσο απλά και εύκολα τα πράγματα στο παιχνίδι».

Για τα τρίποντα: «Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είναι ανάλογα με την ομάδα. Τα παιχνίδια, τα εννιά στα δέκα τα κρίνει το εύστοχο τρίποντο, Πρέπει να έχουμε παιδιά που να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό αλλά και να τους δώσεις τις προϋποθέσεις. Το μαρκαρισμένο τρίποντο είναι το δύσκολο. Από ένα μεγάλο τρίποντο θα κριθεί το παιχνίδι. Θα αλλάξει όλη τη ροή του παιχνιδιού. Το να χτίσεις όμως πάνω σε αυτό είναι δύσκολο. Θέλουμε να είμαστε και θεαματικοί και με περισσότερες κατοχές. Το τρίποντο είναι το κάτι παραπάνω. Με εξυπηρετεί να σουτάρω κάτι που θα με φέρει πιο κοντά στη νίκη. Το μπασκετικό βιβλίο έχει αλλάξει. Οι παλιές θεωρίες έχουν φύγει. Σε αυτό βοηθούν και τα 24''».

Για τη φετινή ομάδα σε σχέση με πέρυσι: «Αλλάζουμε σιγά, σιγά γιατί ακόμα υπήρχαν θύμησες από την περυσινή ομάδα. Ακόμα και τώρα είμαστε πολύ πίσω σε αυτό. Γι αυτό το σκάουτινγκ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Είχα πει πως όσο πιο γρήγορα τελειώσει για εμάς η περυσινή σεζόν τόσο το καλύτερο».

Για την παρουσία του Απόλλωνα Τσόχλα: «Όλοι οι προπονητές έχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν να τα περάσουν στους παίκτες. Από εκεί και πέρα μετράει κατά πόσο ένας παίκτης πιστεύει στον προπονητή του και βάζει τα μηνύματα στην καρδιά του. Το απλό που έκανε ήταν να παρακολουθεί τη φιλοσοφία, έχει εξαιρετικό μπασκετικό μυαλό, δεν είναι τυχαίο για τον τρόπο που υπάρχει η επικοινωνία. Άλλωστε ο προπονητής θέλει να μιλάει με τον πλέι μέικερ του. Αυτή τη στιγμή και με βάση τις συνθήκες είναι για μένα μέσα στους πέντε καλύτερους Έλληνες πλέι μέικερ. Έχει μπει πλήρως μέσα στην ομάδα. Ίσως αν πάει σε έναν άλλο προπονητή να χρειαστεί κάποιους μήνες, αλλά σε εμάς έχει αφομοιώσει πλήρως τη φιλοσοφία».

Για το πρωτάθλημα: «Δε μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Δε μπορεί κανείς να πει από τώρα που είναι νωρίς ότι έχουμε καταφέρει κάτι. Α

Keywords
Τυχαία Θέματα