Όπως το 2001

16:29 19/11/2012 - Πηγή: AEK365

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΤΣΕΛΣΙ
Γήπεδο: "Juventus Stadium", Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Επιτακτική είναι για Γιουβέντους και Τσέλσι η νίκη στο Τορίνο. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας που παραμένει πρώτη στη Serie A παρά το 0-0 στο σπίτι της απέναντι στη Λάτσιο, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Βούτσινιτς και Ντε Τσέλιε. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν κι άλλο έδαφος στην Premiership μετά την ήττα με 2-1 από τη Γουέστ Μπρομ. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, για τον οποίο αγγλικά ΜΜΕ

αναφέρουν πως πιθανώς να παίζει το «κεφάλι» του, δεν υπολογίζει στον Τζον Τέρι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ κι επιστρέφει ο Άσλεϊ Κόουλ.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» της σεζόν 2008/09, με τους Λονδρέζους να προκρίνονται με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και 2-2 στο Τορίνο. Η «Γιούβε» έχει 12 νίκες σε 20 ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, αλλά μόλις μία νίκη στις έξι πιο πρόσφατες συναντήσεις (με πέντε ισοπαλίες). Η Τσέλσι έχει μόνο 1 νίκη σε 8 επισκέψεις στην Ιταλία, με 4 ήττες και 3 ισοπαλίες να συμπληρώνουν τα αποτελέσματά της.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Γήπεδο: "Parken", Διαιτητής: Άντονι Γκοτιέ (Γαλλία)
Η Σαχτάρ δοκιμάζεται στη Δανία απέναντι στην καταδικασμένη Νόρτζελαντ και με νίκη μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Χούμπσμαν. Οι Ουκρανοί προέρχονται από την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα, την ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ Κιέβου για τη 16η αγωνιστική, αλλά έχουν διαφορά 11 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη τους. Η Νόρτζελαντ, που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Άαρχους, είναι στο -6 από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη στη λίγκα της Δανίας. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντιμετωπίσει μέχρι φέτος ομάδα από την Ουκρανία, ενώ η Σαχτάρ στη μοναδική της επίσκεψη στη Δανία είχε κερδίσει με 5-1 τη Νίκεμπινγκ για τον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων το 1983.

1) Σαχτάρ Ντόνετσκ 7 (7-5)
2) Τσέλσι 7 (10-6)
3) Γιουβέντους 6 (8-4)
4) Νόρτζελαντ 1 (1-11)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Γήπεδο: "Μεστάγια", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Έντεκα χρόνια μετά τον μεταξύ τους τελικό όπου οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει στα πέναλτι, Βαλένθια και Μπάγερν Μονάχου αναμετρώνται σε έναν ακόμα... τελικό. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή του γκρουπ έχοντας από εννέα βαθμούς. Η Βαλένθια προέρχεται από νίκη με 2-1 απέναντι στην Εσπανιόλ, αλλά παραμένει στην όγδοη θέση. Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, που είχε χάσει το πέναλτι σε εκείνο τον τελικό πριν από έντεκα χρόνια, δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Μπάγερν προέρχεται από την πρώτη της ισοπαλία στη σεζόν, 1-1 με τη Νυρεμβέργη, αλλά βρίσκεται στο +8 από τον πλησιέστερο διώκτη στην Bundesliga. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άριεν Ρόμπεν και Ζερόμ Μπόατενγκ.
Η Βαλένθια έχει 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν στην Ισπανία έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα