«Αισιοδοξώ ότι θα είμαστε στις 16 και ύστερα 8άδα»

22:54 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Περιχαρείς οι δεσποινίδες της Εθνικής Κορασίδων μετά την αναμέτρηση με την Αργεντινή, υπογράμμισαν ότι αυτή η νίκη ήταν ζητούμενο από την έλευση της ομάδας στην Ταϊλάνδη, καθώς ο αγώνας με τη «μπιανκοσελέστε» είχε κριθεί, σωστά εκ του αποτελέσματος, ως ο καθοριστικός για την πρόκριση στη β΄ φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Βεβαίως, η (ανέλπιστη) νίκη των νοτιαμερικανών επί της Ιαπωνίας έκανε περίπλοκη την κατάσταση στον Β΄ όμιλο, όμως η «γαλανόλευκη» αυτή τη στιγμή έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, καθώς μπορεί να παίζει αύριο με την Ιαπωνία

αλλά και η Αργεντινή έχει το «βουνό» της Κίνας, με τις τρεις ομάδες (Ελλάδα, Αργεντινή, Κίνα) να ισοβαθμούν αλλά την ελληνική ομάδα να υπερτερεί αυτή τη στιγμή.

«Δείξαμε επιτέλους το καλό μας πρόσωπο και φανερώσαμε μέρος των δυνατοτήτων που έχει αυτή η ομάδα. Συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στο όπλο μας, το σέρβις, τα πήγαμε καλά, κλείσαμε στο μπλοκ και την άμυνα και τα καταφέραμε», υπογράμμισε η πασαδόρος της ομάδας, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου. «Η Ιαπωνία είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, γιατί ακόμη και το ένα ή τα δύο σετ θα σιγουρέψουν την πρόκριση», πρόσθεσε.

Η Αλεξάνδρα Ψωμά τόνισε πως «βγάλαμε καλή υποδοχή κι αυτό βοήθησε την Λαμπρινή να κάνει καλή πάσα, με αποτέλεσμα να κάνουμε και καλή επίθεση. Η Ιαπωνία είναι μια σχετικά κοντή ομάδα, αλλά πολύ γρήγορη και ΄΄εκρηκτική΄΄. Πιέζουν πολύ, είναι ανταγωνιστικές, αλλά θα δούμε αύριο... Αισιοδοξώ ότι θα είμαστε στις ΄΄16΄΄ και ύστερα στην οκτάδα».

Η εκ των κεντρικών της ομάδας, Ιωάννα Γκουντιμένκο, δήλωσε ότι «το ματς με την Αργεντινή ήταν εξαρχής αυτό που θέλαμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δουλεύουμε σκληρά, είμαστε πολύ χαρούμενες που νικήσαμε σήμερα και ελπίζουμε σε άλλη μία νίκη για να σιγουρέψουμε την πρόκριση. Ο σημερινός αντίπαλος μας ταίριαζε πολύ, καθώς έχουμε ξαναπαίξει με τέτοιες ομάδες. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει άλλη φορά ομάδα του στιλ της Ιαπωνίας, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Επιτέλους, σήμερα το διασκεδάσαμε και θα έχουμε περισσότερη όρεξη στη συνέχεια».

Η «γαλανόλευκη» λίμπερο, Ειρήνη Κοκκινάκη, ήταν ανακουφισμένη: «Επιτέλους, τα καταφέραμε... Το παλεύουμε εδώ και δύο ματς, αλλά αφού μας βγήκε τώρα... Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να κάνουμε μόνο νίκες. Σήμερα παίξαμε πραγματικά καλά, ήμασταν ομάδα. Τις προηγούμενες ημέρες ήμασταν λίγο ΄΄σφιγμένες΄΄ και δεν ευχαριστιόμασταν το παιχνίδι όσο σήμερα», είπε.

«Αυτή η νίκη ίσως αλλάξει τα δεδομένα για το αυριανό παιχνίδι και ίσως φέρει κάτι καλό. Μακάρι να προκριθούμε. Προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα, παλεύουμε και πιστεύω ότι στο τέλος κάθε ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει», συμπλήρωσε.

Η Μαρία Σωτηρίου, από την πλευρά της, τόνισε: «Κάναμε μεγάλο παιχνίδι και αύριο θα παίξουμε για την πρόκριση που θέλουμε, το θέμα όμως είναι ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Πρέπει να δούμε και το τί θα κάνει η Αργεντινή αύριο. Ελπίζουμε σε μια νέα καλή εμφάνιση εναντίον της Ιαπωνίας, προκειμένου να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα μετέπειτα παιχνίδια, εφόσον προκριθούμε, αλλά και για να κλείσουμε ωραία τον πρώτο γύρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα