Αίγυπτος: Επιχείρηση της αστυνομίας στο τέμενος-καταφύγιο

17:16 17/8/2013 - Πηγή: AEK365

Οι ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων μεταδίδουν εδώ και λίγα λεπτά πως εν μέσω σφοδρών πυρών-ρίψης δακρυγόνων, η αστυνομία επιχειρεί με την βία να απομακρύνει περίπου 1000 οπαδούς του Μόρσι που βρίσκονται ταμπουρωμένοι από χθες στο τζαμί Αλ Φαθ στο Κάιρο.
Οι οπαδοί του Μόρσι ανταποδίδουν τα αστυνομικά πυρά ενώ πριν από λίγες ώρες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μόνο κατά την Παρασκευή από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και σωμάτων ασφάλειας στις «Πορείες Οργής» που κάλεσαν οι Μουσουλμάνοι

Αδελφοί, σκοτώθηκαν 173 άνθρωποι, γεγονός που ανεβάζει τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών τις τρεις τελευταίες ημέρες στους 800.
Την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 1.004 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 24 ώρες, κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές πράξεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο αδελφός του αρχηγού της 'Αλ Κάιντα' Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, κάτοχος αιγυπτιακού διαβατηρίου. Ο αλ Ζαουάχρι συνελήφθη στο προάστιο Γκίζα του Καΐρου, όπου και διέμενε.
Τον συλληφθέντα βαρύνει η κατηγορία ότι «υποστηρίζει τον παυθέντα (από τις ένοπλες δυνάμεις, την 3η Ιουλίου) ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα