Αγχωτική νίκη για Φέντερερ

21:35 28/7/2012 - Πηγή: AEK365

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε η εύκολη, θεωρητικά, πρεμιέρα του Ρότζερ Φέντερερ στο Ολυμπιακό τουρνουά, καθώς ο Ελβετός τα… χρειάστηκε απέναντι στον Αλεχάντρο Φάγια. Αποκλείστηκαν Ναλμπάντιαν και Μπέρντιχ.

Λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη νίκη του στο Γουίμπλεντον, ο «βασιλιάς» επέστρεψε στα κορτ του All England Club για τη διεκδίκηση του πρώτου του χρυσού μεταλλίου στο απλό των

ανδρών. Ο Φέντερερ πέρασε δύσκολες στιγμές κόντρα στον μαχητικό Κολομβιανό, Αλεχάντρο Φάγια κατάφερε όμως να επικρατήσει με 6-3, 5-7, 6-3 παίρνοντας το εισιτήριο για τους "32" της διοργάνωσης.

Στο 2ο γύρο ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων ημερών τον Γάλλο, Ζουλιέν Μπενετό, ο οποίος νίκησε με 7-5, 6-3 τον Ρώσο Μίχαηλ Γιούσνι.

Έκπληξη με το «καλημέρα»

Στις άλλες αναμετρήσεις της ημέρας ο Τόμας Μπέρντιχ, Νο6, του ταμπλό αποχαιρέτησε νωρίς το ολυμπιακό τουρνουά, αν και τα προγνωστικά τον ήθελαν να φτάνει μέχρι την οκταδα, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ. Ο Τσέχος γνώρισε απρόσμενη ήττα με 6-4, 6-4, από τον Βέλγο, Στιβ Νταρσίς, ο οποίος βρίσκεται στην 75η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Κολομβιανός, Νο43 στον κόσμο, Σαντιάγκο Ζιράλδο, ο οποίος νίκησε με 7-5, 6-3 τον Ράιαν Χάρισον.

Βαλίτσες μάζεψε γρήγορα και ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν, ο οποίος δεν τα κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κόντρα στον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς. Ο Σέρβος, ο οποίος είχε επικρατήσει και στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Γουίμπλεντον επικράτησε και πάλι με 6-4, 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία του στην επόμενη φάση του τουρνουά. Εκεί, ο 28χρονος τενίστας θα συναντήσει τον Φίλιπ Πέτζνερ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Ίβο Κάρλοβιτς στο κυρίως ταμπλό, μετά τη νίκη του με 7-6(5), 6-1 επί του Σλοβάκου Λούκας Λάτσκο.

Θετική πρεμιέρα έκανε και ο Τζον Ίσνερ, ο οποίος επικράτησε 7-6, 6-4 του Ολιβιέρ Ρόκχους, όπως και ο Νίκολας Αλμάγκρο, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Βίκτορ Τροίτσκι με 6-4, 7-6.

Ο Γάλλος Ζουλιέν Μπενετό ξεκίνησε ιδανικά το τουρνουά, νικώντας με 7-5, 6-3 τον Μίχαηλ Γιούσνι, περιμένοντας έναν εκ των Φέντερερ-Φάγια στη φάση των "32".

Keywords
Τυχαία Θέματα