Να μας κάνουν Κασιδιάρηδες

Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος οι κάθε λογής "Ρογκ" δεν θέλουν πολύ για να μας κάνουν όλους... Κασιδιάρηδες. Η χθεσινή προκλητική θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής περί των Αγώνων που επέστρεψαν "σπίτι" τους "άναψε φωτιές".

"Άναψε φωτιές" μεταξύ ημών των κοινών θνητών και ουχί μεταξύ των εκπροσώπων της Πολιτείας και των ελληνικών φορέων του αθλητισμού, οι οποίοι έπρεπε ήδη να έχουν επέμβει. Οι πολιτικοί και λοιποί παράγοντες εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον εύκολο στόχο (σ.σ. Παπαχρήστου)

και έκλεισαν τα αυτιά τους στις παρόλες του πολυδιαφημισμένου Ρογκ, που έτρωγε και έπινε μέχρι το 2004 στην Αθήνα, αλλά τώρα που έκλεισε η κάνουλα ανακάλυψε ότι κοιτίδα του Ολυμπισμού είναι η... Αγγλία!

Που εξαιτίας της ελλιπούς ιστορίας της αναγκάστηκε να γεμίσει με κιτσαριό και φολκλόρ αηδίες την τελετή έναρξης...

Εθνινικιστές δεν είμαστε, αλλά οι... Ρογκ θα μας κάνουν. Άξιος συνομιλητής του Κάμερον, που θέλει να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες μετανάστες, ο Ρογκ άφησε τις ευγένειες στα σαλόνια της οικογένειας Αγγελόπουλου και επιδόθηκε σε φιλοβρετανικές κορώνες για να αποκομίσει οφέλη από την παρούσα βασιλική υπερδύναμη.

Το άθλιο θέαμα των όπου γης τυχοδιωκτών, που ασεβούν κατά της ιστορίας της Ελλάδας, μας προκαλεί εμμετό. Πολύ περισσότερο από τα δικά μας μικρά ή μεγάλα καθάρματα, που στο όνομα της μίζας, τα έκαναν ρόιδο στην χώρα, που βαδίζει προς την ολοκληρωτική καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που δεν αλλάζει και δεν χωρεί συζήτηση είναι η καταγεγραμμένη ανά τους αιώνες (σ.σ. έχει αιώνες η Αγγλία;) πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά αυτού του τόπου. Με ή χωρίς πτώχευση. Με δραχμή ή με ευρώ.

Δεν αλλάζει το "στάτους" όσο κι αν φωνασκεί ο κάθε Ρογκ, που στο κάτω-κάτω πατούσε και δεν πατούσε χθες σταθερά στο έδαφος, ενώ προσέγγιζε κατά το Πρωτόκολλο τη Βασίλισσα.

Δεν συνηθίζουμε να δίνουμε χώρο στα σόγια. Δεν ξέρουμε αν είναι δικό της, ή συνιστά αναπαραγωγή. Όμως στο προφίλ της στο facebook η ξαδέλφη μας η Ράνια έγραψε αυτό: "Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, δεν νομίζω ότι χωρά αμφιβολία για το ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Πολιτισμού και πολύ σωστά είπε και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ότι κατά κάποιον τρόπο οι αγώνες επέστρεψαν σπίτι τους εφόσον όλη η αρχαία Ελλάδα βρίσκεται στο Βρετανικό. Συγχαρητήρια στα ζώα που τον χειροκρότησαν. Give Them Back Χώρα του MrBean, James Bond, David Beckam και Abba. Καταντήσατε το Μεγαλύτερο, Ιερό, Αθλητικό γεγονός σε αποκριάτικο κακόγουστο και κιτς πάρτυ. Ήταν και η Άγκαθα Κρίστι με τον Πουαρώ στα θέματά τους; Τρέμε Σωκράτη, Σοφοκλή και Αριστοτέλη...!!!!"

Πάλι καλά, που ο Μίστερ Μπιν "έπαιξε" στο συνθεσάιζερ... Βαγγέλη Παπαθανασίου. Έλληνας είναι αυτός, Ρογκ. Ή, μήπως δεν είναι; Αφήστε, που ο φιλέλλην Μίστερ Μπιν (Άτκινσον) κάμει εδώ και χρόνια διακοπές στην δική μας (εκ μητρός) Κεφαλλονιά. 'Η, δεν την θεωρούν ελληνικό έδαφος την Κεφαλλονιά; Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς την φτώχεια μα
Keywords
Τυχαία Θέματα