Αυτή είναι η εταιρία που θέλει την ΑΕΚ

10:11 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Η Sabanci Holding είναι σύμφωνα με πληροφορίες του aek365.gr, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, είναι η Τούρκικη εταιρία που βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επενδυτική εταιρία της Τουρκίας, έναν όμιλο παγκοσμίου βεληνεκούς που το 2009 ανακοίνωσε έσοδα 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση.

Την S.A. ελέγχει η οικογένεια Σαμπανσί η οποία αυτή

τη στιγμή διατηρεί το 60,6% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Τουρκία και αυτή που ίδρυσε τον οικονομικό κολοσσό το 1967 στα Άδανα. Το 1974 αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Κωνσταντινούπολη και τα γραφεία τους βρίσκονται στους χαρακτηριστικούς δίδυμους πύργους της πόλης.

Η S.A.διαθέτει κοινές επιχειρήσεις με μεγάλες εταιρίες όπως οι: Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris, και η Verbund. Μέσω της Citigroup και της Carrefour δραστηριοποιείται και στη χώρα μας και στόχο της είναι να μπει πιο δυναμικά στην ελληνική αγορά την οποία θεωρεί μεγάλη ευκαιρία. Συνολικά δραστηριοποιείται σε 18 χώρες ενώ 11 εταιρίες της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Πολης. Συνολικά διαθέτει προσωπικό 65.000 ατόμων.

Αφεντικό στην εταιρία είναι η «σιδηρά κυρία» Γκιουλέρ Σαμπανσί. Ανέλαβε το 2004 όταν πέθανε ο ιδρυτής και θείος της Σακίπ Σαμπανσί. Αντιπρόεδρος είναι ο Ερόλ Σαμπανσί.

Keywords
Τυχαία Θέματα