Διπρόσωπη ΑΕΚ

14:43 29/11/2014 - Πηγή: AEK365

Μετά από τρεις νίκες η Κ20 της ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη, φέρνοντας ισοπαλία (2-2) στα Σπάτα κόντρα στον Άλιμο. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν έπιασε εξαιρετική απόδοση, πέτυχε δύο γκολ με τους Βιδάλη και Κυριαζή, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλα τόσα τέρματα. Στην επανάληψη όμως η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν το δικαίωμα από δύο στημένα στον Άλιμο να πετύχει κι αυτός δύο γκολ

και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Σούπερ εμφάνιση για 45λεπτά

Εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Στέλιου Μανωλά. Από το ξεκίνημα οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν μπροστά, έπαιξαν με πάθος και ανέλαβαν την πρωτοβουλία του παιχνιδιού. Αν εξαιρέσουμε κάποια νεκρά διαστήματα στα μέσω του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα ήταν εξαιρετική. Με διάταξη 4-2-3-1 και τους Κοντοέ, Μαρκοπουλιώτη στόπερ, τους Βιδάλη και Γραμματίκα πλάγια μπακ, αμυντικά χαφ τους Γαλανοπουλο και Λίτσι και τους Βλαχομήτρο, Τσέλιο και Τζαθα στην τριάδα πίσω από τον φουνταριστό Κυριαζή, η ΑΕΚ πήρε το κέντρο, έκλεισε τους χώρους στην άμυνα και παίζοντας κυρίως από τα αριστερά (με τον Βλαχομήτρο) έφτανε συχνά πυκνά στην άμυνα του Αλίμου.
Το πρώτο γκολ ήρθε στο 12' όταν έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά, ο Βιδάλης πετάχτηκε και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ έριξε μετά το 1-0 κάπως την απόδοσή της, φροντίζοντας ωστόσο να μην απειληθεί η εστία του Ντούνη. Από το 30' και μετά όμως και ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση ήταν καταιγιστική. Με κάθετο ποδόσφαιρο, με καλά τρεξίματα και με κίνηση στο χώρο οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τρεις φορές κοντά στο 2-0 με τους Τζάθα, Κυριαζή (τεράστια ευκαιρία χάνοντας το τετ α τετ που τον έβγαλε ο Βιδάλης) και Τσέλιο (εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στην κίνηση, με τον τερματοφύλακα του Αλίμου να βγάζει εκπληκτικά στο «γάμα» της εστίας του), χωρίς όμως τα καταφέρουν. Η... δικαίωση, βάση απόδοσης για την ΑΕΚ ήρθε στο 41', όταν ο Βλαχομήτρος από τα αριστερά πέρασε στον Κυριαζή ο οποίος με προβολή έκανε το 2-0 - σκορ που «σφράγισε» το πρώτο ημίχρονο.

Αλλαγή σκηνικού στην επανάληψη

Στην επανάληψη το σκηνικό αντιστράφηκε. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμα 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε, όμως φαίνεται πως αυτό το 2-0 έκανε τους παίκτες του Μανωλά να... χαλαρώσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η απόδοση ήταν αντιστρόφως ανάλογη από εκείνη του πρώτου μέρους. Ο Άλιμος μη έχοντας τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά και ευτύχησε να μειώσει το σκορ στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς, όταν στο 60' και μετά από αβίαστο λάθος στον άξονα της άμυνας της ΑΕΚ από τους Ενωσίτες, η μπάλα έφτασε στα δεξιά έγινε η σέντρα και ο Χακράμα με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1.
Δύο λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενουμένων η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Τσέλιος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί η μπάλα όμως σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αλίμου. Ήταν μία τεράστια ευκαιρία για την Ένωση να κάνει το 3-1 και να αποκτήσει ξανά... μαξιλαράκι ασφαλείας. Δεν το κατάφερε σε αυτή τη φάση και το σοκ ήρθε στο 72'.
Σέντρα φάουλ από τον Άλιμο και ο Κολινιάτης με κεφαλιά νίκησε τον Ντούνη κάνοντας το 2-2! Ο Άλιμος μάλιστα, προσπάθησε την ολική ανατροπή και έφτασε μάλιστα κοντά και σε τρίτο γκολ στο 81' όταν ο Χακράμα έπιασε στην κίνηση ένα τρομερό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης!
Η ΑΕΚ προσπάθησε στην πορεία να φτάσει στη νίκη, όμως έλειπε το καθαρό μυαλό. Χαρακτηριστικό είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν και με 10 παίκτες στο 87', μετά από απευθείας κόκκινη κάρτα του Μπουτιτσικάρη (είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα!) για φάουλ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Ντούνης, Βιδάλης (67' Ασπρογιάννης), Γραμματίκας, Τζάθας (67' Γιαννούτσος), Τσέλιος, Μαρκοπουλιώτης, Κυριαζής, Βλαχομήτρος (73' Μίχας), Λίτσι (84' Μπουτσικάρης), Γαλανοπουλος
ΑΛΙΜΟΣ: Μαυρίδης, Κακούτης, Γοργάκης, Κοτσέκου, Πέππας, Προμπονάς, Χρήστου, Πιπεράς, Χακράμα, Παυλίδης, Νούλας

Keywords
Τυχαία Θέματα