«Αυτοδύναμος» Αραβίδης με τρεις γκολάρες

16:38 26/1/2015 - Πηγή: AEK365

Έχοντας μπροστά της τον κρίσιμο επαναληπτικό του Κυπέλλου με την Κέρκυρα, η ΑΕΚ ήθελε να «ξεμπερδέψει» εύκολα με τον Παναιγιάλειο για να στραφεί αμέσως στο παιχνίδι της Πέμπτης, χωρίς να... ασχοληθεί περαιτέρω με το σημερινό παιχνίδι. Και το κατάφερε με σχετική ευκολία. Με την αριστερή πλευρά, μετά και την επιστροφή του Μπαρμπόσα στο αρχικό σχήμα (απίστευτη συνεργασία ανάμεσα σε Σοϊλέδη και Μπαρμπόσα) να πετάει... φωτιές, τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει πολύ καλή εμφάνιση,

τον Γιάκομπ Γιόχανσον να κόβει τα πάντα στον άξονα, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να μην υστερούν και τον Χρήστο Αραβίδη να εκτελεί με κάθε τρόπο, κάνοντας χατ τρικ (με τρεις γκολάρες), η Ένωση έφτασε στο +9 από τη δεύτερη Παναχαϊκή (είχε ρεπό). Βεβαίως, για να φτάσει η ΑΕΚ με χαρακτηριστική ευκολία σε αυτή τη νίκη, χρειάστηκε και την καθοριστική συμβολή του Γιάννη Ανέστη, που σε δύο φάσεις στην αρχή του ματς, φώναξε «παρών» και έδειξε για ακόμα μία φορά πως η Ενωση μπορεί να ποντάρει πάνω του ακόμα και για τη Σούπερ Λιγκ.

Το ματς

Οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την πεντάλεπτη περίπου διακοπή του αγώνα, αποσυντόνισαν την ΑΕΚ που άργησε να μπει στο ματς. Ο Παναιγιάλειος εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και προσπάθησε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ενωση. Και θα μπορούσε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να το πετύχει, αν απέναντι δεν έβρισκε έναν εκπληκτικό Γιάννη Ανέστη. Ο γκολκίπερ του «δικεφάλου» κράτησε ανέπαφη την εστία του, σε δύο κλασσικές ευκαιρίες των αντιπάλων. Η πρώτη στο 11' σε τετ α τετ του Σεχολάρι και η δεύτερη στο 15' σε σουτ του Νάστου.

Μέχρι το 30' η ΑΕΚ έψαχνε τα πατήματά της και έδειχνε μπλοκαρισμένη. Κάτι που βέβαια είχε να κάνει και με την μαζική άμυνα που έπαιζε ο Παναιγιάλειος, καθώς 8-9 παίκτες, τις περισσότερες φορές, βρισκόντουσαν πίσω από τη μπάλα. Ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε και ο αντίπαλος δεν εκμεταλλευτόταν την μέτρια εικόνα της Ενωσης, τόσο οι γηπεδούχοι... έστρωναν το παιχνίδι τους. Και από εκείνο το σημείο και μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, ήταν καταιγιστικοί. Αφού πρώτα η ΑΕΚ απείλησε σε ένα τρίλεπτο τρεις φορές, με τους Σοϊλέδη, Αραβίδη και Πλατέλλα, αντίστοιχα, έφτασε και στο γκολ, με τον πλέον... γνωστό τρόπο. Τις στημένες φάσεις.

Στο 40΄ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραβίδης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η φάση αυτή έδωσε άλλον αέρα στην Ενωση, που στα υπόλοιπα λεπτά που ακολούθησαν (συν τα 6' των καθυστερήσεων) θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα τέρμα. Είτε με τον Μάνταλο, με ένα εκπληκτικό σουτ που έδιωξε ο Αθανασόπουλος σε κόρνερ, είτε με τον Αραβίδη, σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπακάκη, είτε με τον Πλατέλλα, που το σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Σόου από Αραβίδη

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα των δύο ομάδων ήταν εντελώς διαφορετική. Η ΑΕΚ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και αμέσως έγινε κυρίαρχος του ματς. Έκλεισε τον Παναιγιάλειο στα 2/3 του γηπέδου και προσπαθούσε, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, που παρ'ότι ήταν πίσω στο σκορ, δεν... ξεμυτούσαν. Και τελικά το γκολ ήρθε στο 66'. Ο Σοϊλέδης έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε εξαιρετική σέντρα, με τον Αραβίδη να πιάνει μία κεφαλιά «ψαράκι» και να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την Ένωση.

Η συνέχεια ήταν παρόμοια. Ούτε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έκανε τους φιλοξενούμενους να ανοιχτούν, με εξαίρεση μία φάση όπου η Ενωση έβγαλε εκπληκτική αντεπίθεση, αλλά δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο (ο Μπαρμπόσα δεν κατάφερε να πλασάρει με το δεξί). Και με δεδομένο πως την Πέμπτη υπάρχει ένα κρίσιμο ματς για το Κύπελλο, οι «κιτρινόμαυροι περιορίστηκαν σε παιχνίδι κατοχής της μπάλας και με υπομονή έψαχναν έναν ακόμα τέρμα. Και αυτό ήρθε πάλι με τον Αραβίδη, στο πρώτο χατ τρικ της καριέρας του με τα «κιτρινόμαυρα.

Ο Γροντής μπήκε από τα αριστερά, έκοψε τη μπάλα μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, με τον Ελληνα φορ να πιάνει ένα ξερό αριστερό και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου, στο 85'. Και πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ακόμα τέρμα με τον Πλατέλλα, όμως σε τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο, έστειλε ψηλά άουτ τη μπάλα.

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (72' Γροντής), Γιόχανσον, Ανάκογλου (78' Ρόβας), Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (83' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης

Παναιγιάλειος: Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ρουμπουλάκου, Μίλιεβιτς (70' Ντο Σάντος), Νάστος (64' Καμινιώτης), Σεχολάρι (78' Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας

19.19 Νέο σύνθημα από την ORIGINAL για το γήπεδο: "Ωωωωω ΑΕΚΑΡΑ, παίξε μπάλα μες το Νάο! 9-10-11 οι θύρες που αγαπώ, στη Σκεπαστή μεγάλωσα από παιδί μικρό"

18.05 Μέχρι και ο μισός φωτισμός στο ΟΑΚΑ, έπεσε, ενώ οι δύο ομάδες είναι στα αποδυτήρια.

17.57 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι φυσικά στο γήπεδο, ενώ στα επίσημα βρίσκεται και ο γιος του Γιώργος.

17.51 Μία μοναδική κίνηση από τους οπαδούς του Παναιγιάλειου: Σήκωσαν πανό που γράφει: "Γήπεδο για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια", με τον κόσμο της ΑΕΚ να χειροκροτεί αυτή την κίνηση

17.50 Όχι βροχή, αλλά δυνατό χαλάζι έχει ξεσπάσει στο ΟΑΚΑ!

17.48 Ξεκίνησε δυνατή βροχή στο ΟΑΚΑ κι αν κρίνουμε από τα μπουμπουνητά, τις αστραπές και τη... μαυρίλα θα ρίξει πολύ βροχή!

17.44 Δεν έχει πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ. Από τη μία οι καιρικές συνθήκες, από την άλλη η... Δευτέρα, δεν βρίσκονται πάνω από 4.000 στο Στάδιο. Η προσέλευση πάντως συνεχίζεται

17.40 Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, Εμίλιο Φουρτάδο είναι στην αποστολή του Παναιγιάλειου, όχι μόνο και στη βασική 11άδα. Βρίσκεται στον πάγκο.

17.31 Δυστυχώς ξεκίνησε το ψιλόβροχο στο ΟΑΚΑ.

17.28 Σημαντικό ματς το σημερινό για τον Αρη Σοϊλέδη, ο οποίος για πρώτη φορά ξεκινάει στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ

17.21 Η ΑΕΚ βγαίνει στο γήπεδο και οι λιγοστοί, αυτή τη στιγμή, οπαδοί της την υποδέχονται με χειροκροτήματα

17.19 Τους Ντακόλ και Πεταυράκη άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

17.12 Οι παίκτες του Παναιγιαλείου κάνουν την εμφάνισή τους στο γήπεδο

17.11 Ο Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα.

17.07 Αρχίζει και έρχεται ο κόσμος στο ΟΑΚΑ

16.35 Καθόλου κόσμος αυτή τη στιγμή στις εξέδρες. Λογικό, είναι αρκετά νωρίς ακόμη.

16.31 Ο πρώτος παίκτης της Ένωσης που βγαίνει για μία πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο είναι ο Ανέστης.

16.30 Η ΑΕΚ φτάνει με το πούλμαν της στο Στάδιο.

16.20 Ο Παναιγιάλειος έχει φτάσει ήδη στο ΟΑΚΑ με τους παίκτες του να έχουν κάνει την πρώτη αναγνωριστική βόλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα