Αθηναίου: Μένει να γίνουμε ομάδα

16:31 26/1/2015 - Πηγή: AEK365

Τον κόσμο της ομάδας και τον Μαλίκ Χέρστον αποθέωσε ο Γιάννης Αθηναίου, τονίζοντας ότι η ΑΕΚ έχει πολύ ταλέντο και αυτό που μένει τώρα είναι γίνει ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξή του στο SPORT24:

Για τη νίκη επί του Κόροιβου: «Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε από την αναμέτρηση απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας είναι η νίκη. Χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες για τη συνέχεια. Το μόνο αρνητικό είναι πως χαλαρώσαμε στο δεύτερο

ημίχρονο, κάτι το οποίο πληρώσαμε απέναντι στα Τρίκαλα, αλλά και απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, όμως τότε καταφέραμε και πήραμε τη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Για την εμφάνισή του: «Θεωρώ πως παιχνίδι με παιχνίδι θα επανέρχομαι στη θέση που έπαιζα και παλιότερα. Στην Τουρκία ο προπονητής με χρησιμοποιούσε περισσότερο στο "2" και ήθελα χρόνο ώστε να προσαρμοστώ στη θέση. Η ομάδα έχει φτιαχτεί με σπουδαία ονόματα και πολύ ταλέντο. Προσπαθώ να οργανώσω και να κάνω όσα χρειάζονται. Τη μία φορά θα σκοράρω, την άλλη θα δίνω ασίστ. Αυτό που επιθυμώ είναι να κερδίζει η ομάδα».

Για το ντεμπούτο του Χέρστον: «Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε πολλές ομάδες Euroleague. Είναι ένας παίκτης ομάδας. Μας βοήθησε πολύ παρά τις μόλις 2 προπονήσεις που έκανε. Όλοι είδαν τι μπορεί να προσφέρει και πόσο μπορεί να βοηθήσει με την ενέργεια που βγάζει. Θα μας βοηθήσει πολύ και στο σκοράρισμα, αλλά και στα ριμπάουντ».

Για τη σημασία της παρουσίας του κόσμου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι τεράστιος και η παρουσία του μας δίνει ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως δεν επιλέγει παιχνίδια για να δει. Είναι δίπλα μας και μας συμπαραστέκεται είτε παίζουμε κάποιο ντέρμπι, είτε με τον τελευταίο της βαθμολογίας. Η παρουσία του είναι πολύτιμη».

Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, αλλά και τα ντέρμπι, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που ακολουθούν: «Θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Για εμάς, όμως προέχει ο Πανιώνιος. Αυτό θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, ιδίως στην έδρα της. Πρώτα θα συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

Για τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ: «Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το πως ξεκίνησε. Αυτό οφείλεται στην παρουσία των κυρίων Σάκοτα και Αγγελόπουλου. Αυτό που μένει είναι να γίνουμε ομάδα. Ταλέντο υπάρχει και μάλιστα πολύ. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ όλους πως να μας κάνει ομάδα και πιστεύω θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα