Τεσσάρα με Πλατέλλα, αλλά και σούπερ Ανέστη

17:20 17/12/2014 - Πηγή: AEK365

Για να φτάσεις σε μία νίκη χρειάζονται πολλά πράγματα. Και στο τελικό 4-0 της ΑΕΚ απόψε επί του Φωστήρα τα είχαμε όλα και όλους να συμβάλλουν σε αυτή. Δεν ήταν... καταιγίδα σήμερα η Ένωση. Δεν ήταν πειστική η εικόνα της. Ωστόσο, έφτασε στους τρεις πόντους και τούτο έχει σημασία. Ο Ανέστης "κράτησε" όρθια την ΑΕΚ εκεί που χρειαζόταν, όταν το ματς ήταν στο 0-0, αλλά κυρίως όταν ο Πλατέλλας είχε ανοίξει το σκορ στο 30' και μέχρι το φινάλε. Τέσσερις σούπερ επεμβάσεις είχε ο τερματοφύλακας

της ΑΕΚ στο ματς, πραγματοποιώντας εξαιρετική απόδοση. Από εκεί και πέρα μέτρησε η κλάση του Πλατέλλα. Πέτυχε το πρώτο και το τρίτο τέρμα, έφτιαξε το τέταρτο (στον Ντούνη), ενώ ο Μάνταλος ήταν εκείνος που με πέναλτι στο 72' είχε κάνει το 3-0. Νωρίτερα (στο 59') ο Φωστήρας είχε μείνει με 10 παίκτες, μετά από αποβολή του Μουστόγιαννη.

Το ματς

Οι πολλές αλλαγές στην 11άδα (αναγκαστικές και μη) έφεραν και αγωνιστικό πρόβλημα στην ΑΕΚ. Τη θέση του Μπαρμπόσα ως αριστερό εξτρέμ πήρε ο Ζόριτς, δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Ρόβας, με τον Σαρρή να παίρνει τη θέση του Λαμπρόπουλου (έμεινε εκτός αποστολής έπειτα από απόφαση του Δέλλα) δίπλα στον Κολοβέτσιο. Βασικός ξεκίνησε και ο Φαγιέ δίπλα στον Κορδέρο ως αμυντικό χαφ. Στην ουσία, βάζοντας και τον Αραβίδη που άρχισε στην κορυφή της επίθεσης η ΑΕΚ είχε 5 αλλαγές στο αρχικό της σχήμα συγκριτικά με το τελευταίο της παιχνίδι. Μέσα σε αυτό βάλτε και τον τραυματισμό του Κορδέρο στο 17' και την αναγκαστική αλλαγή του, με τον Ανάκογλου να παίρνει τη θέση του.
Η ΑΕΚ είχε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη. Δεν υπήρχε κίνηση στο χώρο, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου υπήρχε μεγάλη απόσταση του κέντρου με την επίθεση. Όλα αυτά δεν επέτρεπαν στην Ενωση να φτιάξει φάσεις. Στο 9' όμως μετά από κάθετη του Ζόριτς στον Μάνταλο, ο διεθνής μέσος βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως ο δεύτερος βοηθός (Πατσιόπουλος) "είδε" οφ σάιντ κόβοντας τη φάση.
Η... ατυχία και τα λάθη εις βάρος της ΑΕΚ για τον βοηθό, δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 22' μετά από κόρνερ ο Φαγέ κάνει το σουτ, η μπάλα φαίνεται ξεκάθαρα να περνάει τη γραμμή, με τον Τεγούση να τη διώχνει και τελικά να μη κατοχυρώνεται το γκολ!
Η ΑΕΚ θα μπορούσε σε αυτό το σημείο να είχε προηγηθεί. Με λάθος απόφαση διαιτητή και βοηθού δε συνέβη όμως. Μετά τη συγκεκριμένη φάση πάντως οι παίκτες του Δέλλα πήραν τα πάνω τους... Με τους Πλατέλλα και Μάνταλο "πρώτα βιολιά" η ΑΕΚ πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και ο πρώτος στο 30' έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια (μπήκε από τα αριστερά, έκανε το δεξί συρτό σουτ) έκανε το 1-0.
Από εκεί το σημείο και μετά πάντως η ΑΕΚ... έπεσε. Έριξε την απόδοσή της σε τέτοιο βαθμό που επέτρεψε στον Φωστήρα να βγει μπροστά και να φτάσει όχι μία αλλά τρεις φορές στην ισοφαρίση! Σε όλες όμωσ φώναξε "παρών" ο Ανέστης, κρατώντας το "μηδέν". Πρώτα σε τετ α τετ του Ράμα, έπειτα σε σουτ του Μήτκα και στο φινάλε του ημιχρόνου σε εξαιρετικό απευθείας εκτέλεση φάουλ πάλι από τον Ράμα.
Η ΑΕΚ γενικά στο πρώτο ημίχρονο είχε προβλήματα, με τη μπάλα να μη φτάνει εύκολα στον Αραβίδη και να λείπει η κίνηση στο χώρο. Έλειψε ξανά ο Μπακάκης, με τον Ρόβα να μην κάνει τα... ανεβοκατεβάσματα του διεθνή αμυντικού της Ένωσης, έλειψε ακόμη και ο Κορδέρο που βγήκε από το ματς πολύ νωρίς.

Το "καθάρισε" στο δεύτερο

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στην επανάληψη. Μείωσε τα λάθη της στην άμυνα και το κέντρο, ο Φαγιέ κράτησε τη θέση του, χωρίς να κάνει υπερβολές, ο Μάνταλος πήρε μπροστά βγάζοντας ουσία στο παιχνίδι του και ο Πλατέλλας συνέχισε σε φουλ ρυθμούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αποβολή του Μουστόγιαννη στο 59' (δεύτερη κίτρινη) έδωσαν στην ΑΕΚ το δικαίωμα στο τελευταίο μισάωρο να κάνει... πάρτι στο βρεγμένο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Στο 73' καθάρισε τη νίκη μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο δόθηκε έπειτα από σπρώξιμο στην περιοχή πάνω στον Ζόριτς.
Το φινάλε ήταν εξαιρετικό γιατί η ΑΕΚ μας... φύλαξε δύο υπέροχα γκολ. Στο 79' ο Πλατέλλας έπαιξε εξαιρετικά το "ένα - δύο" με τον Μάνταλο, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό δυνατό σουτ έκανε το 3-0. Ενώ στο 83' ο Μάνταλος έσκαψε τη μπάλα στον Πλατέλλα, παράλληλη πάσα πέφτωντας από τον μέσο της ΑΕΚ στο δεύτερο γκολ, κοντινό σουτ εξ επαφής και 4-0 από τον Ντούνη, ο οποίος έγραψε και το τελικό σκορ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Πεταυράκης, Κορδέρο (17' Ανάκογλου), Φαγέ (65' Τζανετόπουλος), Πλατέλλας, Μάνταλος, Ζόριτς (75' Ντούνης), Αραβίδης
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γκέκας, Κρητικός, Γρομητσάρης, Μήτκας, Μουστογιάννης, Μπίρης, Κακαράς, Μεντί (81'Μπελέρης), Τεγούσης, Ράμα (65' Τσεμπέσι), Σακελλαρίου (70' Ματσούκας)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

17.58 ΑΕΚ και Φωστήρας φορούν κανονικά κιτρινόμαυρα, όμως απόψε για το ματς ο Φωστήρας φοράει λευκές εμφανίσεις.

17.52 Στο γήπεδο βρίσκονται και περίπου 15 οπαδοί του Φωστήρα

17.44 Κάπως ηρέμησε η ένταση της βροχής στο ΟΑΚΑ, με το ψιλόβροχο να συνεχίζεται

17.43 Oι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προθέρμανσή τους και πηγαίνουν στα αποδυτήρια προκειμένου να ετοιμαστούν για την επίσημη εμφάνισή τους στο γήπεδο

17.40 Η προσέλευση πάντως συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα από το πέταλο ξεκίνησε και το τραγούδι.

17.27 Από την προθέσμανση φαίνεται πως ο αγωνιστικός χώρος έχει μαζέψει νερά σε κάποια σημεία του, ωστόσο δείχνει καλός. Η μπάλα όμως φεύγει με απίστευτη ταχύτητα μόλις σκάσει στο χορτάρι...

17.24 Τους Λαμπρόπουλο και Τσεβά άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

17.21 Μαζί βγαίνουν για ζέσταμα οι δύο ομάδες, κάτω από δυνατή βροχή και λιγοστό κόσμο στις εξέδρες

17.15 Είναι φυσιολογικό: ελάχιστος ο κόσμος στο ΟΑΚΑ. Η βροχή δεν λέει να σταματήσει

17.12 Η σειρά και του τερματοφύλακα του Φωστήρα, Γκέκα, να εμφανιστεί στο γήπεδο.

17.10 Ο Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα, πρώτος απ'΄όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα