To IKA, η σιωπή, η αγωνία, η απόφαση όλα... ΑΕΚ

10:02 1/12/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Για διασυρμό της ΑΕΚ, για 350.000 ευρώ, κάνει λόγο η εφημερίδα, τονίζοντας στο ρεπορτάζ της: "Νέο δικαστήριο για τη διοίκηση Αδαμίδη για χρέη στο ΙΚΑ", με το δημοσίευμα να τονίζει αναλυτικά:
"Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Στα χέρια των... υπέροχων μετόχων του 2004 η ΑΕΚ έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ξεφτίλες της ιστορίας της και φαίνεται πως ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα. Σε λίγες μέρες η ΠΑΕ θα βρεθεί ξανά στο σκαμνί του κατηγορουμένου

για οφειλές προς το ΙΚΑ.

Το ΔΣ που είχε το τιμόνι της εταιρείας το 2011 (Αδαμίδης και σία) θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο και η ΑΕΚ θα σύρεται για ακόμα μια φορά. Αυτό φαίνεται πως δεν νοιάζει κανέναν εκ των μετόχων και των προηγούμενων διοικούντων. Βλέπετε, ακόμα και υπό τον κίνδυνο μιας καταδίκης ή έστω της ηθικής καταβαράθρωσης, ο τελευταίος των... μετόχων, Νίκος Νοτιάς, δεν δείχνει καμία διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη και να στείλει κάποια ευρώ για να κλείσει η οφειλή.

Προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της κατάπτωσης, αρκεί να επισημάνουμε πως η οφειλή της ΠΑΕ για χρήση του 2011 ορίζεται σε 350.000 ευρώ. Θα αρκούσε να καταβληθεί το 10% (δηλαδή περίπου 35.000 ευρώ), προκειμένου να ρυθμιστεί η οφειλή. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό η ΠΑΕ έπρεπε να καταβάλει και κάποιο ποσό για τρέχουσες υποχρεώσεις, το οποίο ανέρχεται περίπου στις 80.000 ευρώ. Δηλαδή, με 115.000 ευρώ θα μπορούσε να αποφευχθεί η ξεφτίλα των δικαστηρίων για τον Αδαμίδη, τον Νοτιά, τον Κανελλόπουλο, τον Κοσμάτο κι άλλα μέλη του ΔΣ της επίμαχης περιόδου. Ειδικά από τον Νοτιά, που θα είχε την ευκαιρία να μη «λεκιάσει» το όνομά του με πιθανή καταδίκη, θα περίμενε κάποιος να βάλει το ποσό και να τελειώσει η διαδικασία.

Φευ... Ο Νοτιάς συνεχίζει τον... ανένδοτο τού «δεν πληρώνω», όπως επιβεβαίωσε προς το «Goal» και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Σίμος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσει χρήματα ο κ. Νοτιάς. Δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση» ήταν το σχόλιό του. Δεν διατίθεται να βάλει άλλα χρήματα στην εταιρεία και το κάνει σαφές ακόμα και στον κίνδυνο της δικαστικής κλήσης. Ο Νοτιάς είναι ενήμερος για την υπόθεση και ετοιμάζει τη νομική εκπροσώπησή του.

Ωστόσο, μπορεί να είναι πλημμέλημα και ο Νοτιάς να ελπίζει πως θα απαλλαχθεί -με τις ευθύνες να βαραίνουν μόνο τον Αδαμίδη ως διεθύνοντα σύμβουλο- αλλά η ηθική ευθύνη παραμένει. Ενας κορυφαίος επιχειρηματίας προτιμά να συρθεί στις δικαστικές αίθουσες, παρά να διαθέσει κάποια χρήματα για την εταιρεία στην οποία παραμένει ο σημαντικότερος μέτοχος. Ισως να προσδοκά πως θα καταβάλει το ποσό η ΠΑΕ από τα... ενοίκια που του οφείλει. Ετσι κι αλλιώς, στην ΑΕΚ όλα είναι πιθανά".
Επιπλέον, η εφημερίδα σημειώνει: "Δεν παίρνει θέση ο Βιντιάδης για την παραφιλολογία των ημερών, τη στιγμή που ο Δημητρέλος πήρε την απόφαση να σταματήσει τις δηλώσεις".

SPORTDAY

Αντιδράσεις υπήρξαν σε μέρος των παικτών της ΑΕΚ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, μετά τα όσα έγιναν χθες με τις δηλώσεις Δημητρέλου και το γεγονός πως τόνισε ότι είναι πιθανό η πλευρά

Keywords
Τυχαία Θέματα