Spiegel: Η Ευρώπη θεωρεί διαχειρίσιμη την έξοδο Ελλάδας - Κύπρου από το ευρώ

18:22 13/2/2015 - Πηγή: AEK365

«H Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως πλέον είναι διαχειρίσιμη τυχόν έξοδος της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου από το ευρώ», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel», αποκαλύπτοντας τα ακραία σενάρια που συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του έκτακτου κρίσιμου Eurogroup της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, οι υπουργοί

Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανέλυσαν όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, εντός ή και εκτός του ευρώ.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν, έγινε αναφορά και στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, στην περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα την ακολουθήσει και η Κύπρος», σχολιάζει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Και οι δύο χώρες είναι οικονομικά και στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους».

Ωστόσο, ακόμη κι αν και οι δύο χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί, εκτιμά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως πλέον είναι διαχειρίσιμη για τις υπόλοιπες χώρες τυχόν έξοδος της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου από το ευρώ.

«Η Ευρώπη θεωρεί διαχείρισιμους τους κινδύνους από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ», σχολιάζει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα