Τι κατέθεσε ο Ζωγράφος για Μελισσανίδη

17:33 13/2/2015 - Πηγή: AEK365

Στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, βρέθηκε σήμερα ο Χριστόφορος Ζωγράφος, προκειμένου να καταθέσει για την επίθεση που δέχθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2014. Σε αυτή, ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προ της επίθεσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε από πουθενά. Μάλιστα, εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό η αρχική μηνυτήρια αναφορά του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για τηλεφώνημα από αγνώστους, ενώ στη συνέχεια οι... άγνωστοι

«μετατράπηκαν» σε... γνωστό.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αποδείχθηκε ότι όντως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε τηλεφωνήσει στον Χριστόφορο Ζωγράφο. Κάτι που βέβαια δεν χρειαζόταν να καταθέσει-αποκαλύψει ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, αφού ο ίδιος ο Μελισσανίδης είχε επισημάνει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του. Ωστόσο, από ένα απλό τηλεφώνημα, έως την απειλή, υπάρχει τεράστια διαφορά.

Αλλωστε, η ΑΕΚ δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα ότι ασχολείται ουσιαστικά με τους διαιτητές. Δεν έχει κάνει κανένα παράπονο ή δεν έχει ζητήσει ποτέ κανέναν συγκεκριμένο ορισμό ή εξαίρεση, κανενός διαιτητή. Τρανό παράδειγμα ο ορισμός του ανεπαρκή Λαμπρόπουλου στο Καραϊσκάκη, που στην ΑΕΚ τον δέχθηκαν χωρίς σχολιασμό. Και αν μετά το τέλος του ματς υπήρξε δήλωση του Βασίλη Δημητριάδη, ήταν απολύτως δικαιολογημένη, αφού αποδείχθηκε πως τόσο ανεπαρκείς διαιτητές, δεν μπορούν να σφυρίζουν τόσο σημαντικά παιχνίδια.

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί πως από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, αποδείχθηκε πως ο Χριστόφορος Ζωγράφος έχει δεχθεί τηλεφωνήματα και από άλλους προέδρους μικρών και μεγάλων ΠΑΕ, κάτι που αποδεικνύει πως μιλάει με όλους, χωρίς να σημαίνει πως απειλείται. Αντίθετα, όπως προέκυψε, ο ίδιος ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ λέγεται πως μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο ίδιος τηλεφώνησε σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ.

Όλα τα παραπάνω πάντως, κρύβουν και έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Ο Χριστόφορος Ζωγράφος παραμένει στη θέση του και είναι αυτός που εξακολουθεί να ορίζει τους διαιτητές. Αυτός μάλιστα όρισε και τον Μάριο Λαμπρόπουλο στο Καραϊσκάκη. Και είναι φυσικό, τη στιγμή που βρίσκεται σε μία τέτοια διαδικασία ανάκρισης και έχει ανοίξει πλέον κόντρα σε πολλά μέτωπα, να μην έχει «καθαρό» μυαλό για να παίρνει αποφάσεις, σε ένα τόσο σημαντικό πόστο που βρίσκεται. Ισως λοιπόν θα ήταν καλύτερο, όσο συνεχίζεται ο... αγώνας του, να αντικατασταθεί καθώς υπάρχει εύλογη ανησυχία πως θα συνεχίσει να παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, όντας σε σύγχυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα