Premier League: Η παράσταση αρχίζει

10:38 16/8/2014 - Πηγή: AEK365

Μετά τη συγκλονιστική εξέλιξη που είχε το περσινό πρωτάθλημα, όλοι οι φίλοι της Premier League περιμένουν με αγωνία το εφετινό αγγλικό πρωτάθλημα για να μάθουν αν η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κάνει το repeat, αν η Λίβερπουλ καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω, αν ο Λουίς Φαν Χάαλ μπορέσει να μεταμορφώσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν οι Σεσκ Φάμπρεγας και Ντιέγκο Κόστα είναι σε θέση να δώσουν το κάτι παραπάνω στη Τσέλσι για να πάρει το πρωτάθλημα και αν ο Αλέξις Σάντσες και η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας

είναι ικανά να αλλάξουν την ψυχολογία της Άρσεναλ.

Η παρουσίαση των διεκδικητών του τίτλου:

Μάντσεστερ Σίτι:
Είναι το πρώτο φαβορί σύμφωνα με τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην διατήρηση του κορμού. Έτσι, από την στιγμή που ο Γιάγια Τουρέ πείστηκε να μείνει, ακολούθησαν οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Κομπανί, Σίλβα και Αγουέρο. Η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να καλύψει τον όποιο εκνευρισμό από τον περιορισμό του ρόστερ στο Champions League μετά την τιμωρία της UEFA και η Σίτι έχει πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιμηθεί τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν. Στη δεύτερη χρονιά με τον Πελεγκρίνι στον πάγκο, οι παίκτες αναμένεται να έχουν προσαρμοστεί πλήρως στο παιχνίδι του και γιατί όχι να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι.
Φέτος, η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε τα λιγότερα αποκτώντας τους Μανγκαλά, Καμπαγιέρο, Λάμπαρντ, Σανιά και Σουκουλίνι οι οποίοι ήρθαν στην ομάδα για να δώσουν λύσεις σε θέσεις όπου η Μάντσεστερ Σίτι "πονάει".

Λίβερπουλ:
Το βαρόμετρο στην επίθεσή της Λίβερπουλ, ο Λουίς Σουάρες χάθηκε και ο Μπρένταν Ρότζερς καλείται να βρει τον τρόπο να καλύψει το κενό του. Δεν ήταν μόνο τα 31 γκολ του Σουάρες, αλλά και η συνολική συμβολή του στο παιχνίδι που δούλεψε ο Ρότζερς. Οι παίκτες που απέκτησε του δίνουν ταχύτητα και δημιουργικότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι Ενισχύθηκε επιτέλους στην άμυνα με τον Λόβρεν, ο οποίος θα συναντήσει στο "Άνφιλντ" και τον πρώην συμπαίκτη του στη Σαουθάμπτον, Άνταμ Λαλάνα, αλλά και τον φορ Ρίκι Λάμπερντ. Μάρκοβιτς, Οριζί, Μανκίγιο και Μορένο είναι παίκτες με πολλά περιθώρια εξέλιξης, ωστόσο καλούνται να κολυμπήσουν στα βαθιά. Φέτος, άλλωστε, με την ομάδα να έχει και υποχρεώσεις στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο ρόστερ είναι αναγκαίο. Ο Κοουτίνιο θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και ο Στάριτζ καλείται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Στη Λίβερπουλ αναζητούν έναν φορ κλάσης κι αν τον βρουν, το ρόστερ τους θα είναι καλύτερο από πέρσι.

Τσέλσι:
Σε σχέση με την πρώτη του θητεία στο Λονδίνο ο Μουρίνιο πουλάει πιο εύκολα (πχ Λουκάκου) και αγοράζει παίκτες εκεί που πιστεύει ότι η Τσέλσι του πονάει περισσότερο. Στο πρόσωπο του Φάμπρεγας μάλλον βρήκε και τον παίκτη που μπορεί να ηγηθεί δημιουργικά στα δύσκολα στην απαιτητική Premier League. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πέρυσι ήταν στο γκολ και το μεγάλο στοίχημα του Μουρίνιο για φέτος είναι ο Ντιέγκο Κόστα, που μαζί με τον Τόρες και τον Ντρογκμπά θα πρέπει να το λύσουν μια και καλή. Με τις μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου και αυτού του καλοκαιριού ο Μουρίνιο εκτιμά πως βρήκε την ισορροπία μεταξύ κυνικού και επιθετικού ποδοσφαίρου. Φυσικά, το ρόστερ είναι πλήρες και η Τσέλσι από τα πρώτα φαβορί για τον τίτλο.
Άλλωστε, πέρυσι, έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες με τον Πορτογάλο να λέει συνεχώς πως η Τσέλσι δεν είναι έτοιμη για τον τίτλο, κυρίως λόγω απειρίας.

Άρσεναλ:
Η απόκτηση του Αλέξις Σάντσες αποτελεί την σημαντικότερη μεταγραφή της Άρσεναλ και ο Χιλιανός δείχνει ότι μπορεί να ταιριάξει εξαιρετικά στις ιδέες του Βενγκέρ. Ο Ματιέ Ντεμπισί και ο Νταβίντ Οσπίνα, που όπως και ο Σάντσες έδειξαν πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενίσχυσαν επίσης την ομάδα του Λονδίνου η οποία φέτος θα έχει και τον Τζόελ Κάμπελ, ένα ακόμα αστέρι που έλαμψε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Κέιλουμ Τσάμπερς που ήρθε από τη Σαουθάμπτον φιλοδοξεί να αποτελέσει τη νέα "κολόνα" στην άμυνα. Η Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια έχει χτυπηθεί από πολλούς τραυματισμούς και ο Σαντ Φόρσιτ, ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης, προστέθηκε στο τιμ του Αλσατού για την καλύτερη διαχείριση, ενώ υπήρξαν κι άλλα στοιχεία ανανέωσης στο τιμ. Η Άρσεναλ καλείται να χτίσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου και φέτος να χτυπήσει Πρωτάθλημα. Τα δείγματα στο πρώτο δυνατό τεστ με τη Σίτι (3-0) στο Community Shield ήταν θετικά, αλλά το ζητούμενο είναι η διάρκεια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
Η χρονιά τελείωσε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 7η θέση, με τον Γκιγκς να αναλαμβάνει προπονητής στα μισά της σεζόν στη θέση του Ντέιβιντ Μόγες και έτσι η πρόσληψη του Λουίς Φαν Χάαλ μόνο χαμόγελα προκάλεσε. Η νέα συμφωνία με την Adidas εξασφάλισε ρευστό και τα πρώτα χρήματα δαπανήθηκαν για παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και να εξελιχθούν σε βασικά στελέχη. Τον Άντερ Ερέρα και τον Λουκ Σο. Ακόμα, ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμότητες, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για δύο κεντρικούς αμυντικούς, κεντρικό χαφ και έναν παίκτη που να μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά ως wing back, προκειμένου ο Ολλανδός να δουλέψει τα αγαπημένα του συστήματα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το αν θα το εφαρμόσει με επιτυχία στη Γιουνάιτεντ, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ της φετινής Premier League, όπως και το πως θα ταιριάξει τον Ρούνεϊ με τον Φαν Πέρσι. Ακόμα είναι νωρίς για προβλέψεις, αφού το ρόστερ συνεχίζει να βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Ο Φαν Χάαλ μίλησε για πρωτάθλημα, αλλά πιο προσιτός στόχος πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/8
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 14:45
Λέστερ-Έβερτον 17:00
ΚΠΡ-Χαλ 17:00
Στόουκ-Άστον Βίλα 17:00
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 17:00
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 17:00
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 19:30
Κυριακή 17/8
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 15:30
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 18:00
Δευτέρα 18/8
Μπέρνλι-Τσέλσι 22:00

Keywords
Τυχαία Θέματα