«Έτσι θα βγάζετε τη μπάλα από την άμυνα»

10:32 16/8/2014 - Πηγή: AEK365

Και τα μαθήματα στο Πήλιο συνεχίζονται... Ο Τραϊανός Δέλλας και σήμερα το πρωί εξήγησε με παραστατικό τρόπο πως πρέπει να κυκλοφορεί η μπάλα στο χορτάρι, αφιερώνοντας χρόνο στην ανάπτυξη από την άμυνα.

Είναι γεγονός πως μέχρι τώρα φαίνεται ένα πρόβλημα στους τερματοφύλακες στο παιχνίδι με τα πόδια. Αν και τα αντανακλαστικά τους τα έχουν δουλέψει εξαιρετικά, με κάτω τη μπάλα δείχνουν πως θέλουν δουλειά. Ο προπονητής σήμερα για αρκετή ώρα ασχολήθηκε με αυτό το κομμάτι. Πήρε μαζί τους τους Ανέστη και Καραγκιολίδη (θα παίξουν αμφότεροι στο αυριανό φιλικό με τη Νίκη Βόλου)και μπροστά τους

είχαν τετράδα στην άμυνα (Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης) και τον Κορδέρο (και οι πέντε αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο). Από την άλλη πλευρά υπήρχε η αντίπαλη ομάδα, πάλι με πέντε αμυντικογενείς παίκτες, οι οποίοι είχαν ξεκάθαρη εντολή να πιέζουν τους τερματοφύλακες και την άμυνα.

Στόχος του Δέλλα να μάθουν οι παίκτες του, χωρίς πανικό να βγάζουν τη μπάλα από την άμυνά τους: «Πρέπει να ξέρει ο τερματοφύλακας που θα δώσει τη μπάλα, πριν την πάρει στα πόδια του. Βλέπει γήπεδο και θέλει καθαρό μυαλό για να μη γίνει το λάθος». Ο προπονητής έδωσε τέσσερις λύσεις στους αμυντικούς, προκειμένου να βγάλουν από την περιοχή τη μπάλα χωρίς... πανικό. «Οι πάσες του τερματοφύλακα δεν πρέπει να είναι... φοβισμένες», έλεγε συνεχώς ο Δέλλας, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει και παρατηρήσεις στην αμυντική τετράδα και τον αμυντικό χαφ: «Αν θέλουμε τρία κοντρόλ μέχρι να φύγει η μπάλα από την περιοχή μας τελειώσαμε», τόνιζε, ενώ τους φώναζε να μην κάνουν λάθη γιατί "τέτοια λάθη κάνετε και τρώμε γκολ".

Εκτός των τεσσάρων επιλογών πάντως που έδωσε μέσα από την προπονήση στους παίκτες του προκειμένου να βγάζουν σωστά τη μπάλα από την περιοχή τους, όταν πιέζει ο αντίπαλος τους τόνισε και μία... πέμπτη λύση: «Κάποια πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις δεν βγαίνουν στο ματς. Δεν ρισκάρουμε όμως. Διώχνουμε τη μπάλα μακριά. Δεν ρισκάρουμε να χάσουμε τη μπάλα στην άμυνά μας», προέτρεψε τους αμυντικούς του.

Την ίδια στιγμή ο Μπορμπόκης δούλευε με τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στην κυκλοφορία της μπάλας, στο άλλο μισό του γηπέδου, ζητώντας κίνηση στο χώρο και το πολύ δύο επαφές της μπάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα