Pole position για τον Χάμιλτον

17:33 24/8/2013 - Πηγή: AEK365

Συναρπαστική εξέλιξη είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix της Ουγγαρίας, όπου ο Λιούς Χάμιλτον πήρε την pole position μπροστά από τις δύο Red Bull των Φέτελ και Γουέμπερ.

Τα σύννεφα πύκνωσαν απειλητικά πάνω από το Spa και η πρώτη και δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων έγινε σε στεγνή πίστα. Στο Q3 όμως, η βροχή έφερε τα πάνω κάτω. Ενώ είχαν βγει

σχεδόν όλοι οι πιλότοι για τις τελικές τους προσπάθειες με τη μέση γόμα, τα συνεχή γλιστρήματα έδειχναν ότι τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η μοναδική επιλογή.

Ο μόνος που δεν είχε βγει ακόμη να κάνει γύρους ήταν ο Πολ ντι Ρέστα. Τη στιγμή που όλα τα μονοθέσια επέστρεφαν στα pits για να αλλάξουν ελαστικά, ο Βρετανός πιλότος της Force India βγήκε μόνος του για να κάνει τον γρήγορο γύρο του.

Έχοντας άδειο δρόμο μπροστά του και με την άσφαλτο να έχει ακόμη αρκετή πρόσφυση, πέρασε στην κορυφή και είχε την pole position στην τσέπη του. Με τη βροχή να δυναμώνει και τους χρόνους να γίνονται ολοένα και πιο αργοί, στη Force India άρχισαν να πανηγυρίζουν.

Ο Μάσα με είσοσο-έξοδο αστραπή από τα pits, μόνο για αλλαγή ελαστικών, βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Όλα έδειχναν ότι το δίδυμο Ντι Ρέστα και Μάσα είχε κλειδώσει την πρώτη σειρά του grid.

Με το χρονόμετρο να έχει μηδενίσει, οι περισσότεροι πιλότοι πρόλαβαν και πέρασαν τη γραμμή της εκκίνησης και είχαν τη δυνατότητα για ακόμη έναν γύρο. Η βροχή είχε σταματήσει και η άσφαλτος απέκτησε πάλι πρόσφυση.

Πρώτος έκανε την έκπληξη ο Ρόσμπεργκ ο οποίος προσωρινά φάνηκε να παίρνει την pole position. Όμως, οι Γουέμπερ και Φέτελ ήταν ταχύτεροι και η κατάταξη άλλαξε πάλι. Το δράμα τελείωσε με την καρό σημαία του Χάμιλτον που έκανε τελικά τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο Ντι Ρέστα από πρώτος, ξαφνικά βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα