Persona non grata ο Εμπαλά

20:36 3/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Ανελκά στις 28 Δεκεμβρίου πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, κάνοντας την χειρονομία «quenelle», η οποία θεωρείται αντισημιτικού χαρακτήρα και δημιουργός της είναι ο Εμπαλά.
Η FA έχει απαγγείλει κατηγορίες στον Ανελκά για αυτό τον πανηγυρισμό, ο οποίος τις αρνήθηκε και ζήτησε προσωπική ακρόαση από την επιτροπή της αγγλικής ομοσπονδίας.
Ο Εμπαλά ανακοίνωσε ότι θα ταξίδευε στο Λονδίνο για να υποστηρίξει τον φίλου του, σε αυτή την διαδικασία. Το Υπουργείο Εσωτερικών

της χώρας, όμως ξεκαθάρισε ότι ο Εμπαλά είναι ανεπιθύμητος με εκπρόσωπο του να δηλώνει: «Μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι ο κ. Ντιεντονέ έχει εντολή αποκλεισμού. Η Υπουργός Εσωτερικών θα επιδιώξει να αποκλείσει ένα άτομο από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν θεωρεί ότι υπάρχουν λόγοι δημόσιας πολιτικής ή δημόσιας ασφάλειας για να το πράξει».
Πολλές εκπομπές του Εμπαλά στην Γαλλία «κόπηκαν», παρόλο που εκείνος υποστηρίζει ότι η χειρονομία είναι κατά του συστήματος. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσα από αντισημιτικά σχόλια και αστεία και έτσι θεωρείται από το Υπουργείο ότι αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια τάξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα