O επιθετικός και ο... Αντρέ Σάντος

10:41 14/4/2015 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τον Ορλάντο Σα και τον Κρισλάν γράφει η Ώρα στο πρώτο της θέμα. Αναλυτικά τονίζει:

Οι μέρες των γιορτών πέρασαν και στην ΑΕΚ μετά την ξεκούραση που προηγήθηκε, βάζουν τα κεφάλια μέσα και προσηλώνονται στο να προχωρήσουν όλες τις υποθέσεις που απασχολούν, με κύρια τα μεταγραφικά. Εκεί, με την επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από την Βραζιλία και τις επαφές των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, προκύπτει πως υπάρχουν δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών

που αποτελούν προτεραιότητα για την «Ένωση» και τις οποίες οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να «τρέξουν», στο προσεχές διάστημα, όπως αναφέρεται στην «ΩΡΑ των σπορ».

Και οι δύο αφορούν επιθετικούς, με την γραμμή κρούσης να φαίνεται πως είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον «Δικέφαλο» και να προηγείται της ενίσχυσης για τις υπόλοιπες θέσεις, που θα ακολουθήσει. Ο Κρισλάν της Πεναπολένσε και ο Ορλάντο Σα της Λέγκια Βαρσοβίας είναι δύο ποδοσφαιριστές που στην ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει και έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν, με τις δύο υποθέσεις να έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και σύντομα είναι πιθανό να έχουμε εξελίξεις, που θα ξεκαθαρίσουν οριστικά το τοπίο.

Για τον Κρισλάν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων της Βραζιλίας αλλά και άλλων της Ευρώπης έχει δυσκολέψει τα πράγματα, ωστόσο στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη τους για την απόκτησή του και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους εκπροσώπους του. Η υπόθεση είναι περίπλοκη και σε καμία περίπτωση απλή, ωστόσο στην «Ένωση» έχουν πειστεί για τις δυνατότητες του 23χρονου επιθετικού, που «βγάζει μάτια» στη χώρα του και θα καταθέσουν επίσημη πρόταση για την αγορά του.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τον Ορλάντο Σα, ο σέντερ φορ της Λέγκια Βαρσοβίας φαίνεται πως δεν... βγήκε ποτέ από τη λίστα της ΑΕΚ, μιας και το όνομά του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο τα τελευταία 24ώρα και η «Ένωση» έχει βρει όπως δείχνουν τα πράγματα ένα σημείο επαφής με την πλευρά του. Και ο Πορτογάλος είναι μια περίπτωση που παρουσιάζει δυσκολίες (σ. σ. κυρίως για το ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πολωνική ομάδα, η οποία αξιώνει ένα σημαντικό ποσό για να τον παραχωρήσει), αλλά η ΑΕΚ δείχνει να είναι στο «παιχνίδι» της διεκδίκησής του, κρατώντας πιθανότατα κάποια... κρυφά χαρτιά στα χέρια της, που ίσως ρίξει στο τραπέζι.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με τους δύο επιθετικούς που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας τους και εν συνεχεία να βάλουν... μπρος για τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν, από την Ευρωπαϊκή αγορά, για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, στο κέντρο και στα άκρα της άμυνας αλλά και στην μεσοεπιθετική γραμμή. Και όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν λεπτομερώς, στην σύσκεψη κορυφής που θα γίνει τα επόμενα 24ωρα, μεταξύ των Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς και Δέλλα".


SPORTDAY

Για τα 91ά γενέθλια της ΑΕΚ γράφει η εφημερίδα η οποία κάνοντας ένα μίνι αφιέρωμα φιλοξενεί δηλώσεις ανθρώπων που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν στην ιστορία της.


LIVE SPORT

Για τον Σιμόες γράφει η LS τονίζοντας: "Τρελαίνει κόσμο ο Σιμόες. Ο Πορτογάλος που ανήκει στην ΑΕΚ, κλέβει την παράσταση και... λείπει ήδη από τους συμπατριώτες του".


GOAL

To όνομα του 32χρονου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ της Μποταφόνγκο Αντρέ Σάντος, φέρνει στο προσκήνιο η εφημερίδα. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του το Goal τονίζει:

Η αγορά της Βραζιλίας δεν είναι εύκολη και προσιτή για τις ομάδες της Ευρώπης. Και αυτό το γνώρισε από πρώτο χέρι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Το ταξίδι του Σέρβου στη χώρα του καφέ αφορούσε την ενίσχυση της επίθεσης, αλλά κατά τη διάρκεια του ψαξίματος έπεσε στο τραπέζι μία περίπτωση που έχει να κάνει με την άμυνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», ο Αντρέ Σάντος είναι το όνομα που προτάθηκε στον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης και ο τελευταίος το τοποθέτησε ψηλά στη λίστα του, εν όψει καλοκαιριού.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με «βαριά» θητεία στη Βραζιλία και σε ομάδες της Ευρώπης. Ο 32χρονος ξεχώρισε εξαρχής και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Φιγκεϊρένσε και της Φλαμένγκο. Το 2008 μετακόμισε στην Κορίνθιανς, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β" κατηγορίας, το Παουλίστα και το Κύπελλο. Αμεσα κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας, σήκωσε το Κύπελλο συνομοσπονδιών και έκανε το μεγάλο άλμα για τη Φενέρμπαχτσε.

Η διετία του στο τουρκικό πρωτάθλημα ανέβασε την τιμή του στα ύψη με την κατάκτηση του σούπερ καπ το 2009 και του πρωταθλήματος το 2011. Μολονότι οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 δεν ήταν ικανοποιητικές, εντούτοις η Αρσεναλ ξόδεψε 7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Πραγματοποίησε πολύ καλή πρώτη σεζόν, σε αντίθεση με τη δεύτερη, όπου έμεινε εκτός πλάνων Βενγκέρ και επέστρεψε στη Βραζιλία.

Βασικό στέλεχος σε Γκρέμιο, Φλαμένγκο, τον Σεπτέμβριο του 2014 αγωνίστηκε στο πολυδιαφημισμένο πρωτάθλημα της Ινδίας, με την Γκόα. Επέστρεψε στην Μποταφόγκο πριν από λίγους μήνες, αλλά με συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας.

Ο Βραζιλιάνος αναζητεί την επιστροφή του στην Ευρώπη και στον Μιλοβάνοβιτς αρέσει αρκετά η περίπτωση. Εξάλλου, το κασέ δεν είναι αρκετό υψηλό, αφού ο Βραζιλιάνος έβγαλε αρκετά χρήματα από το ευρωπαϊκό πέρασμά του. Η περίπτωσή του, πάντως, δεν θα εξεταστεί άμεσα, αφού ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ενωσης έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στην απόκτηση φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα