O Nτέμης και ο προγραμματισμός της νέας ΑΕΚ

10:02 22/5/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Τα πλάνα για την επόμενη ημέρα προσπαθεί να αναλύσει η εφημερίδα, τονίζοντας πως η ΑΕΚ "φτιάχνεται από την ΑΕΚ". Στο ρεπορτάζ το Goal σημειώνεται: "Γκρέταρσον ή Ζήκος για τεχνικός διευθυντής. Κετσπάγια η πρώτη επιλογή, αν φύγει ο Κωστένογλου, σκέψεις και για Γιοβάνοβιτς και Αθανασιάδη". Πιο αναλυτικά το Goal γράφει: "Ηδη λέγεται πως έχουν συζητηθεί ονόματα και συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Ιβάν Γιοβάνοβιτς,

ο οποίος έχει τις δάφνες της εκπληκτικής πορείας με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ως πρώτη επιλογή μάλλον θα τοποθετούνταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά με κασέ πολύ μικρότερο από αυτό που έχει στη Γεωργία. Είναι προπονητής που χτίζει ομάδες, έχει έρεισμα στον κόσμο της ΑΕΚ και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από την ελληνική αγορά ως πρώτη επιλογή φαντάζει ο Αγγελος Αναστασιάδης, που θεωρείται από την πλευρά Νικολαΐδη ως ο πιο έμπειρος και ικανός τεχνικός.

Ο Αρναρ Γκρέταρσον έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με παίκτες που θέλει να παραμείνουν ή να αποκτήσει η ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν ξέρει αν θα μείνει εκείνος στη θέση του. Το συμβόλαιο που έχει με την Ενωση ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες και ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Νικολαΐδη. Οι καλές σχέσεις που διατηρούν οι δύο άνδρες από το παρελθόν -ο Ντέμης είχε βοηθήσει τον Ισλανδό κάνοντας τις μεταφράσεις στις πρώτες μέρες στην Ελλάδα- δείχνει πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει άμεση επαφή, ώστε να ξεκαθαρίσει το μέλλον.

Εδώ και μέρες υπάρχει φιλολογία για την ανάληψη τέτοιου ρόλου από τον Ακη Ζήκο, αλλά ο ίδιος έλεγε στο περιβάλλον του πως δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση. Ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή θα είναι σημαντικός για την ΑΕΚ του μέλλοντος. Ο Γκρέταρσον έχει πλέον γνώση της αγοράς και των ιδιαιτεροτήτων, ο Ζήκος έχει κάνει γνωριμίες ως μάνατζερ, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί έκπληξη με κάποιον εκ των Δέλλα ή Λυμπερόπουλου.

Ανεξαρτήτως του αν θα επιβληθούν κυρώσεις και περιορισμοί, η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή. Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι αποχωρήσεις των Δέλλα, Ρίκκα, Κάρλος και Μπέλεκ. Για τον Λυμπερόπουλο πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα αποχωρήσει και ο Καφές. Αν υπάρχει δυνατότητα, είναι δεδομένο πως θα επεκταθεί η παραμονή του Γεωργέα για ακόμα ένα χρόνο.

Στο θέμα του Βάργκας, για το οποίο σας ενημερώσαμε το Σάββατο, η ΑΕΚ προχώρησε σε ουσιαστική προσέγγιση, αλλά όσο δεν μπορεί να παρέχει εγγυήσεις για την οικονομική σταθερότητα φαντάζει απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία. Προσπάθεια παραμονής θα γίνει και προς την πλευρά του Μανωλά, ο οποίος ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με καμία ομάδα. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει το μέλλον των δανεικών, ποιοι παίκτες θα προωθηθούν από την ομάδα Νέων αλλά και ποιοι θα αποκτηθούν (ο 20χρονος χαφ Κοτσαρίδης από τους Νέους του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα είναι η πρώτη κίνηση)".

SPORTDAY

Για συζήτηση του Ντέμη Νικολαϊδης με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο, γράφει η SD, τους οποίους και θέλει δίπλα το

Keywords
Τυχαία Θέματα