Mε Μίμη στο τέρμα, 2-3 τον Ολυμπιακό

08:32 27/10/2014 - Πηγή: AEK365

27 Οκτωβρίου 1968 και η ΑΕΚ πετυχαίνει μια "κινηματογραφική" νίκη επί του Ολυμπιακού. Ο δις φορές πρωταθλητής Ολυμπιακός τα τελευταία τρία χρόνια και η πρωταθλήτρια την προηγούμενη σεζόν ΑΕΚ, στο πρώτο ντέρμπι εκείνης της χρονιάς,. Ένας ματς που τα είχε

όλα:
Η ΑΕΚ έφυγε θριαμβεύτρια από το σπίτι του Ολυμπιακού, κερδίζοντας τελικά με 2-3. Το ντέρμπι στιγματίστηκε από επεισόδια (οι Ολυμπιακοί διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ στο 45' υποστηρίζοντας ότι το χέρι του Ζαντέρογλου ήταν ακούσιο, ενώ κέρδισαν κι εκείνοι πέναλτι στην πορεία του ματς), αποβολές και όμορφα γκολ.

Χαρακτηριστικό του αγώνα; Τα τελευταία πέντε λεπτά. Ο Στέλιος Σεραφείδης αποβάλλεται (χτύπησε τον Σιδέρη) και ο μεγάλος Μπράνκο Στάνκοβιτς, ενώ έχει αλλαγή για την ΑΕΚ, προτιμά και δίνει εντολή στον τεράστιο Μίμη Παπαϊωάννου να καθίσει εκείνος κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ! Ο Μίμης όχι μόνο είχε σκοράρει λίγο νωρίτερα το νικητήριο γκολ της Ένωσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και σαν τερματοφύλακας έδειξε την... κλάση του, πραγματοποιώντας δύο μεγάλες αποκρούσεις.


Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-3
(30', 65' πέν. Γ. Σιδέρης - 13' Νικολαΐδης, 45' πέν. Καραφέσκος, 78' Παπαϊωάννου)

Ολυμπιακός (Λιούμπισα Σπάιτς): Λιαδέλης, Γκαϊτατζής, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Ν. Σιδέρης (58' Κουμαριάς), Στολίγκας, Βασιλείου, Γ. Σιδέρης, Γιούτσος, Μποτίνος.

ΑΕΚ (Μπράνκο Στάνκοβιτς): Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Βασιλείου, Μπαλλόπουλος, Σταθόπουλος, Καραφέσκος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Βεντούρης, Παπαϊωάννου, Νικολαΐδης.

Δείτε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του αγώνας στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα