Αναζητείται θαύμα για την Τσέλσι

16:52 4/12/2012 - Πηγή: AEK365

5ος Όμιλος

ΤΣΕΛΣΙ-ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Διαιτητής: Μπας Νιχούις (Ολλανδία)

Η Τσέλσι υποδέχεται την Νόρτζελαντ και η νίκη δεν αρκεί στην αγγλική ομάδα για να μην γίνει η πρώτη κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ που αποκλείεται από την φάση των ομίλων καθώς θα πρέπει να χάσει η Γιουβέντους στο Ντόνετσκ από την Σαχτάρ. Ο Ράφα Μπενίτεθ στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στον πάγκο των Λονδρέζων δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τέρι, Λάμπαρντ και Στάριτζ. Συν τοις άλλοις έχει να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια της κερκίδας που βλέπει την Τσέλσι

να μετρά επτά σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά και την ήττα με 3-1 από τη Γουέστ Χαμ. Παραδόξως στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις της με ομάδες από τη Δανία η Τσέλσι μετρά ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η πρωτάρα του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ μέχρι φέτος ομάδα από την Αγγλία.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλει νίκη ή ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο ενώ η Γιουβέντους θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκριση και νίκη για την πρωτιά στον όμιλο. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Λουίς Αντριάνο ενώ η Γιουβέντους που επικράτησε 3-0 της Τορίνο το Σάββατο και παραμένει πρώτη στη Serie A, ταξίδεψε στο Ντόνετσκ χωρίς τον τραυματία Σιμόνε Πέπε και τον τιμωρημένο Κλαούντιο Μαρκίζιο, όπως και τους Λούσιο και Μπέντνερ για λόγους τακτικής. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976/77, με τη Γιουβέντους να νικά 3-0 στο Τορίνο και να χάνει με 1-0 στην Ουκρανία.

Σαχτάρ 10 (12-7)
Γιουβέντους 9 (11-4)
Τσέλσι 7 (10-9)
Νόρτζελαντ 1 (3-16)

6ος Όμιλος

ΛΙΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Γήπεδο: "Metropol", Διαιτητής: Αλεξάντερ Σταβρέφ (Σκόπια)
Η Βαλένθια θα πραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή καθώς το ντεμπούτο του Ερνέστο Βαλβέρδε θα γίνει στο πρωτάθλημα με την ισπανική ομάδα να θέλει νίκη κόντρα στην Λιλ για να μπορέσει να ελπίζει στην πρώτη θέση του ομίλου έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει η Μπάγερν Μονάχου να μην κερδίσει εντός έδρας την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
Απόντες για την Βαλένθια θα είναι οι τιμωρημένοι Σολδάδο και Μπαραγκάν, ενώ τραυματίες είναι οι Κανάλες και Ματιέ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2009/10 με τη Βαλένθια να νικά 3-1 στην έδρα της, ενώ στη Γαλλία το σκορ ήταν 1-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ
Γήπεδο: "Allianz Arena", Διαιτητής: Ουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει νίκη κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο και να πάρει εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου. Από την άλλη μεριά η ΜΠΑΤΕ είναι αδιάφορη έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa League.
Η Μπάγερν, που προέρχεται από το 1-1 με τη Ντόρτμουντ στο ίδιο γήπεδο αλλά διατηρεί το +8 από τον δεύτερο στην Bundesliga, θα παραταχθεί χωρίς τους

Keywords
Τυχαία Θέματα