H ολοσέλιδη διαφήμιση των Τούρκων διαδηλωτών στους New York Times

23:31 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times πρόκειται να τοποθετήσουν οι Τούρκοι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποιώντας στο διαδίκτυο την υπηρεσία crowdfunding στην πλατφόρμα Indiegogo, κατάφεραν να μαζέψουν χρήματα που τους διέθεσαν απλοί πωλήτες, ώστε να πληρώσουν για την ακριβή

διαφήμιση στην αμερικανική εφημερίδα. Μάλιστα, ενώ το ποσό που κοστίζει η διαφήμιση είναι $53,800, οι διαδηλωτές κατάφεραν σε λίγες μόνο μέρες να μαζέψουν $93,350!

Ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την ενέργεια, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Murat Aktihanoglu είπε: «το πρότζεκτ ξεκίνησε από ένα τουιτ», εξηγώντας ότι τα έσοδα προήλθαν κυρίως από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, αλλά και από άλλες χώρες.

Μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε να σταλεί στην εφημερίδα η συγκεκριμένη «κόκκινη» διαφήμιση, η οποία έχει ήδη σταλεί στους New York Times και αναμένεται να δημοσιευτεί την Παρασκευή ή τη Δευτέρα.

Ο Aktihanoglu είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι οι Times θα εγκρίνουν τη διαφήμιση, ενώ οι ιδέες για την αξιοποίηση των επιπλέον χρημάτων περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση ενός συνεργείου ντοκιμαντέρ και τη βοήθεια προς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που πλήγησαν κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα