Κορύφωση της κρίσης αλλά και της πλάνης

Στις 24 και 25 Ιουνίου κορυφώνονται δυο πολύ σημαντικές αστρολογικές όψεις, για τις οποίες καλό θα ήταν να είμαστε πληροφορημένοι όλοι. Με πρώτη και καλύτερη την ισχυρότατη γωνία τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα για την οποία όλοι οι αστρολόγοι μιλάμε εδώ και πολύ καιρό, καθώς είναι αυτή η όψη που προκαλεί την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα λοιπόν, μια επιρροή που ξεκίνησε δυναμικά από πέρσι αλλά φέτος σχηματίζεται για πρώτη
φορά με ακρίβεια και μάλιστα επηρεάζει άμεσα τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας. Είναι μια όψη που έχει σα στόχο να μην αφήσει τίποτα μη αυθεντικό όρθιο: καταστρέφει τα κλισέ για το τι είναι επιτυχία, ενώ αποδομεί σταδιακά τις σαθρές κοινωνικές δομές, ώστε να εξυγιανθεί ο τρόπος που οργανώνονται οι κοινωνίες μας. Πάντα οι πλανήτες καταστρέφουν μόνο ό,τι είναι ψεύτικο ώστε να φέρουν περισσότερη ζωή και υγεία.

Με την κορύφωση του τετραγώνου αυτού, κορυφώνεται και το αίσθημα αγωνίας των Ελλήνων, όχι μόνο σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο – ο καθένας από εμάς καλείται να αποβάλει παλιές νοοτροπίες, να πάρει νέα κατεύθυνση στη ζωή του και να φανεί ουσιαστικά υπεύθυνος στη προσωπική και κοινωνική του ζωή.

Έχουμε όμως και το διαφορετικής υφής σημαντικό τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα που σχηματίζεται κι αυτό με ακρίβεια τώρα, μια όψη που προκαλεί ένα μεγάλο άνοιγμα των πνευματικών μας οριζόντων, κυρίως λόγω της υπερπληροφόρησης, κάτι που οδηγεί σε πλάνες, μπέρδεμα, και πολλές φορές σε αρρωστημένη φαντασία ή σε υπεραισιοδοξία και κακές εκτιμήσεις. Χρειάζεται προσοχή για όλο το μήνα να μην τρέφουμε αυταπάτες, να μην πέσουμε θύματα εξαπάτησης και να μην τρέφουμε επίσης λάθος ελπίδες, αναμένοντας ίσως και «σωτήρες». Είναι όμως μια όψη ιδιαίτερα πνευματική και καλλιτεχνική, αρκεί η επιρροή της να εφαρμοστεί στα γήινα μέτρα, με πρακτικότητα και ρεαλισμό.

Έχουμε λοιπόν να κινηθούμε σαν πάνω σε τεντωμένο σκοινί αυτή τη περίοδο, στο οποίο δεν πρέπει να πέσουμε απ’ τη πλευρά της απαισιοδοξίας και της καταστροφικότητας απ’ τη μία, και απ’ την άλλη να μην αφεθούμε σε ψεύτικες προσδοκίες. Και αφορούν όλους μας σε κάποιο επίπεδο αυτές οι επιρροές.
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα