Η περίοδος των εκλείψεων ξεκινά

Αλλάζουν πολλά στο πλανητικό σκηνικό για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ενώ το κύριο αστρολογικό γεγονός θα είναι η έκλειψη Σελήνης στις 25 Απριλίου.

Ο Ερμής στις 14/4 εισήλθε στον Κριό (έως 1/5), κι έτσι αποχωρεί η θολούρα, οι πλάνες, το μπέρδεμα, οι αυταπάτες, η ασάφεια, η υπερευαισθησία και η νοητική αδυναμία που για τόσο καιρό (από 5 Φεβρουαρίου) η διέλευσή του απ' τους Ιχθύες έφερε.
Τώρα η επικοινωνία γίνεται πιο γρήγορα, άμεσα, στοχευμένα, αλλά και βιαστικά, ενώ το κλίμα στις καθημερινές συναλλαγές και συζητήσεις γίνεται πιο εριστικό και πολεμικό. Δεν θα λείψουν όμως τα προβλήματα στην επικοινωνία, με τις δύσκολες όψεις που σχηματίζει να προκαλούν “βραχυκύκλωμα” αλλά και βλάβες σε συσκευές, στις συνδέσεις, στο ίντερνετ κλπ.

Η ευμενής Αφροδίτη μόλις εισήλθε στο ζώδιό της, τον Ταύρο, και επιτέλους το κλίμα στις σχέσεις γίνεται πιο γλυκό, τα συναισθήματα σταθεροποιούνται, ενώ μάς επιτρέπει να απολαύσουμε στο μάξιμουμ όλα τα ωραία πράγματα της ζωής, το καλό φαγητό, τον έρωτα, την τέχνη και τη φύση. Αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας. Βέβαια γύρω στις 22/4, η αντίθεσή της με τον Κρόνο θα φέρει δοκιμασίες στις σχέσεις και στα οικονομικά.

Η σύνοδος Ήλιου-Άρη στον Κριό που κορυφώνεται στις 18/4 ωθεί σε τολμηρά ξεκινήματα και πρωτοβουλίες, όμως προκαλεί και στρες, εντάσεις, εγωισμούς. Το κλίμα σταδιακά θα γίνει πιο ήρεμο, αργό και σταθερό με την είσοδο του Ήλιου και του Άρη στον Ταύρο στις 20/4.

Η πρώτη έκλειψη της περιόδου γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 25/4, σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο, η οποία θα δοκιμάσει κυρίως τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου τους, απαιτώντας ιδιαίτερη πλέον ωριμότητα. Είναι μια περίοδος που όλοι μας σε κάποιο επίπεδο πληρώνουμε χρέη, λάθη και κάρμα του παρελθόντος. Είναι επίσης μια έκλειψη αφαιρετική, στην οποία πεθαίνουν παλιά πράγματα και νοοτροπίες στη ζωή μας, ώστε να υπάρξει αναγέννηση κατόπιν. Θα ακολουθήσουν άλλες δυο εκλείψεις μέσα στον Μάιο.

Έλενα Μένεγου
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα