Καταπολεμήστε την υψηλή πίεση με ένα ασπράδι αυγού!

Αυτό που ήταν ως τώρα γνωστό είναι ότι το ασπράδι του αυγού βοηθάει τους ανθρώπους που θέλουν να ρίξουν τη χοληστερίνη τους… Σύμφωνα με νέα έρευνα όμως τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ, καθώς ένα συστατικό του βοηθάει και αυτούς που έχουν υψηλή πίεση.

Πρόκειται για το πεπτίδιο RVPSL, το οποίο μπορεί να «μπλοκάρει» τη δράση του ACE (μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης), ουσίας που παράγεται στον οργανισμό

και κρύβεται πίσω από την αύξηση της πίεσης του αίματος.

«Έχουμε εργαστηριακά στοιχεία ότι το συστατικό αυτό ρίχνει την πίεση του αίματος περίπου όσο και μια χαμηλή δόση ενός αντιυπερτασικού φαρμάκου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Zhipeng Yu του Πανεπιστημίου Jilin. «Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι αρκετά υποσχόμενα, ώστε να προχωρήσουμε την έρευνα όσον αφορά τους τρόπους που το συγκεκριμένο πεπτίδιο επηρεάζει την υγεία μας», συμπλήρωσε.

Ο Yu τόνισε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε με μία εκδοχή του πεπτιδίου, που ζεστάθηκε στους 200 βαθμούς Fahrenheit, καθώς η θερμοκρασία αυτή είναι χαμηλότερη από αυτήν που ψήνουμε τα αβγά, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο το ασπράδι διατηρεί τις ωφέλιμες ιδιότητές του ακόμα και κατά το μαγείρεμα σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Keywords
Αναζητήσεις
ασπραδι αυγου ιδιοτητες, ασπραδι αυγου οφελη
Τυχαία Θέματα