Ξέσπασε στη Βιλερμπάν ο Άρης

Την παρθενική νίκη του στο Last 16 του Eurocup πέτυχε ο Άρης, που επικράτησε με 77-60 της Βιλερμπάν, στο Αλεξάνδρειο.

Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες τους, από τη ρωσική Κίμκι και την ουκρανική Ντόνετσκ, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξέσπασαν στη γαλλική Βιλερμπάν και διατήρησαν ανοιχτές τις ελπίδες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση. Παρότι οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν στη διάθεσή του τους τραυματίες Δημήτρη Τσαλδάρη

και Χρήστο Ταπούτο (ήταν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα), κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ τη Βιλερμπάν, που πριν από τη σημερινή (31/01) αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο είχε κατά μέσο όρο 77 πόντους στην επίθεση. Σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκαν οι Μαυραειδής, Βεργίνης και Ντέιβις.

Έχοντας ως μοναδική λύση στο σκοράρισμα τον Ντέιβις (6π.) οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν «μουδιασμένα» την αναμέτρηση και βρέθηκαν να χάνουν με 7-6 στο 5ο λεπτό. Ο Αμερικανός ήταν «ζεστός» στα πρώτα επτά λεπτά του αγώνα, αφού είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσε τους 10 από τους 13 πόντους των γηπεδούχων, δίνοντάς τους το προβάδισμα με 13-11. Με τον εκπληκτικό Ντέιβις να φτάνει τους 12 πόντους και τον Κεϊρούς να τον συμπληρώνει με 6, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξέφυγε στο +6 (18-12), έχοντας βρει πλέον επιθυμητό ρυθμό στην επίθεση. Η Βιλερμπάν σκόραρε κατά κόρον από τη γραμμή των βολών, έτσι οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πρόβλημα να προηγηθούν με 22-14 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα μις ματς στη ρακέτα με τους Μπόγρη και Τσαϊρέλη και, σφίγγοντας την άμυνά τους, έτρεξε γρήγορο 4-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ανοίγοντας την ψαλίδα στους 12 πόντους (26-14). Η Βιλερμπάν, όμως, βελτίωσε την άμυνά της και με τον Τόμσον να ανεβάζει την απόδοσή του μείωσε σε 31-25 στο 14ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν το ένα μετά το άλλο λάθος στην επίθεση, δίνοντας την ευκαιρία τους φιλοξενούμενους να «χτυπήσουν» με τους Γκος, Τιλ και Άρμστρονγκ, μειώνοντας στον πόντο (31-30). Τρέχοντας σερί 7-0 η Βιλερμπάν ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και προηγήθηκε με 32-31 τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν κάποιες μεμονωμένες λύσεις από τις εμπνεύσεις του Μαυραειδή. Η λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τον Άρη να προηγείται με 35-34, διά χειρός Μπόγρη, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξεκίνησε εντυπωσιακά την τρίτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 12-4 προηγήθηκε με 47-38. Η εξαιρετική άμυνα και οι λύσεις που έδωσε στο σκοράρισμα ο Δημήτρης Βεργίνης έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους Θεσσαλονικείς, που κυριάρχησαν στο παρκέ στα πρώτα έξι λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Παράλληλα, σε παίκτη «κλειδί» για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα εξελίχθηκε ο Μποχωρίδης! Τα τέσσερα φάουλ του Κρούσιτς και το τρίτο του Κεϊρούς έφεραν προβληματισμό στον πάγκο των «κίτρινων», ο οποίος έγινε ακόμη μεγαλύτερος από τη στιγμή που η Βιλερμπάν μείωσε σε 50-44. Ο

Keywords
Τυχαία Θέματα