MotoGP: Ταχύτερος ο Λορένθο στην πρεμιέρα

Η χειμερινή διακοπή έφτασε στο τέλος της για τους αναβάτες του MotoGP, οι οποίοι έπιασαν και πάλι δουλειά στην πίστα την Τρίτη (31/1), πρώτη μέρα των δοκιμών εξέλιξης ενόψει της σεζόν 2012.

Ο Χόρχε Λορένθο με Yamaha σημείωσε την καλύτερη επίδοση στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας, στα 2:01.657.

Περίπου 3,5 δέκατα πιο αργός από τον ισπανό ήταν ο συμπατριώτης του, Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση.

Αντίθετα, ο άλλος εργοστασιακός

αναβάτης της Honda, Κέισι Στόνερ, απουσίασε από το session, καθώς κατά τη διάρκεια του ζεστάματος ένιωσε ενοχλήσεις σε έναν παλαιότερο τραυματισμό στη μέση. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε να ξεκουραστεί, ώστε να είναι πανέτοιμος για τη δεύτερη μέρα των δοκιμών.

Ο Καλ Κράτσλοου της Tech 3 εντυπωσίασε παίρνοντας την τρίτη θέση, με διαφορά λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον Λορένθο, ενώ ο Μπεν Σπιζ ήταν η τρίτη Yamaha στην κορυφαία 4άδα της κατάταξης.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε καλό ξεκίνημα με τη νέα μοτοσικλέτα της Ducati, την οποία έφερε στην πέμπτη θέση, σε απόσταση 0,735" από την κορυφή.

Οι δύο αναβάτες που είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο και ο Νίκι Χέιντεν, έδωσαν κανονικά το παρών στη Σεπάνγκ, με τον ιταλό της Tech 3 να καταλήγει έκτος στην κατάταξη και τον αμερικανό της Ducati 10ος.

Από τις CRT ομάδες μόλις δύο συμμετείχαν στο τεστ. Ο Κόλιν Εντουαρντς της Forward είχε την καλύτερη παρουσία, αν και ήταν 6,6 δευτερόλεπτα εκτός ρυθμού συνολικά, ενώ οι μοτοσικλέτες της Avintia έμειναν και οι δύο πάνω από 9 δευτερόλεπτα πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα