Βανγκέλι στο Onsports: «Ακλόνητο φαβορί ο Ολυμπιακός»

Με το ένα πόδι στο ξέφωτο της προημιτελικής φάσης του Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, έπειτα από την γερή «υποθήκη» πρόκρισης στο Χάρκοβο. Ο… δικός μας και εδώ και ένα επτάμηνο «Ουκρανός» Κρίστι Βανγκέλι, ανέλυσε στο Onsports τη δεύτερη καθοριστική μάχη των «ερυθρολεύκων» με την Μέταλιστ και χρήζει ακλόνητο

φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρώην παίκτης του Αρη και νυν της Τσερνομόρετς, δίνει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον Ολυμπιακό, αρκεί να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, να εκμεταλλευτεί το «καυτό» Καραϊσκάκη και να προσέξει τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου και τους ταχύτατους παίκτες της Μέταλιστ.

Παράλληλα, ο 26χρονος αμυντικός μίλησε για τον Κώστα Μανωλά και το Euro 2012. Για το κατά πόσο θα μπορούσε ο αμυντικός της ΑΕΚ να επιβιώσει στο ουκρανικό πρωτάθλημα εφόσον δεν χαλούσε στις «καθυστερήσεις» η μεταγραφή του στην Ντνιέπρ, καθώς και για το κλίμα που επικρατεί στην χώρα λίγες μήνες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

- Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στον Ολυμπιακό έπειτα από την νίκη στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μέταλιστ;

«Νομίζω πώς βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League. Όλα τα… λεφτά ήταν η νίκη στο πρώτο ματς που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση. Η Μέταλιστ δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα εκτός έδρας παιχνίδια και δύσκολα θα καταφέρει να κάνει ζημιά μέσα στο Καραϊσκάκη.
Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον απλά το φαβορί, αλλά ακλόνητο φαβορί, παρότι στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, πόσω μάλλον από την στιγμή που υπάρχουν ακόμη 90 λεπτά. Εφόσον ο Ολυμπιακός φροντίσει να επαναλάβει την εμφάνιση του πρώτου αγώνα στο Χάρκοβο, έχω την εντύπωση πως δεν θα αφήσει καμία ελπίδα στην Μέταλιστ να διεκδικήσει την πρόκριση».

- Σε ποια σημεία θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι παίκτες του Ολυμπιακού προκειμένου να αποφύγουν τους κινδύνους και να «κλειδώσουν» την πρόκριση;

«Θεωρώ πως η Μέταλιστ δεν θα ανοιχτεί παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στο πρώτο ματς και θα παίξει με αντεπιθέσεις επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους, με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται οι ταχύτατοι Σόζα, Τάισον, καθώς βέβαια και ο Ξαβιέβ που είναι και αρχηγός της ομάδας».

«Θα… μιλήσει το Καραϊσκάκη»

- Σε ποιο βαθμό μπορεί να «απονευρώσει» την Μέταλιστ η «καυτή» ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη;

«Οι παίκτες της Μέταλιστ δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε έδρες με θερμή ατμόσφαιρα, σαν και αυτή που δημιουργούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Αρα θα έλεγα πως το Καραϊσκάκη μπορεί να… μιλήσει και να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος».

- Ποιες θεωρείς πως είναι οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ της Μέταλιστ και της Ρούμπιν Καζάν;

«Η Ρούμπιν έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία και πιο ορθολογική ανάπτυξη στο παιχνίδι της. Από την άλλη πλευρά, η Μέταλιστ διαθέτει καλύτερους και περισσότερο επικίνδυνους επιθετικούς, συγκριτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα