Βαϊτσης: «Πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ στη Γαλλία για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μαρσέιγ, όπως τόνισε ο Γιώργος Βαϊτσης, ο οποίος είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μονακό εκτός έδρας.

«Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στο ποδόσφαιρο. Αν δεν προσπαθήσεις και παλέψεις, δεν μπορείς

εύκολα να κάνεις μεγάλα επιτεύγματα», είπε αρχικά ο Γιώργος Βαϊτσης στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορές του φετινού με τον περσινό Ολυμπιακό: «Η διαφορά του φετινού και του περσινού Ολυμπιακού είναι η αμυντική λειτουργία. Σε λίγες περιπτώσεις έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ένα στατιστικό που πέρυσι ήταν διαφορετικό. Όλες οι ομάδες πιέζουν και δημιουργούν προβλήματα στον Ολυμπιακό».

Αναφορικά με το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Πρέπει να προσέξει το πρώτο 15λεπτο-20λεπτο. Σε όλα τα παιχνίδια βρέθηκε πίσω, πρέπει να μπει πιο συγκεντρωμένα, να έχει οδηγό το δεύτερο ημίχρονο με τη Ντόρτμουντ στο «Καραϊσκάκη». Να χτυπήσει στα αδύναμα σημεία της Μαρσέιγ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάτι που τον ενθουσιάζει, είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει κάτι. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τη μεγαλύτερη πίεση που μπορεί να έχει αγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλα τα αθλήματα. Ζητάμε πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο. Δεν έχουμε υπομονή για να έχουμε και τις ανάλογες αντιστάσεις στα άτυχα αποτελέσματα. Είναι δύσκολο από άποψη πίεσης».

Πλέον, ο Βαϊτσης είναι προπονητής στον Άγιο Ιερόθεο: «Παντού υπάρχει πίεση. Είναι θέμα παιδείας και φιλοσοφίας. Η πρώτη συμβουλή που δίνω στους παίκτες, είναι να χαίρονται αυτό που κάνουν».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του τοπικού πρωταθλήματος, τόνισε: «Σίγουρα οι χώροι προπόνησης και άθλησης. Τα παιδιά δεν μπορούν να αθληθούν. Αν κάνεις προπόνηση σε μισό γήπεδο, δεν μπορεί το παιδί να προσαρμοστεί. Για αυτό δεν υπάρχουν παίκτες που θα βγουν εύκολα, όπως στο εξωτερικό».

Τέλος, είπε: «Βλέπουμε στο εξωτερικό πως στηρίζουν και δουλεύουν με τους παίκτες. Προπονητές που ασχολούνται μόνο με αυτούς. Όταν ένας προπονητής την έχει ως δεύτερη δουλειά, δεν μπορεί να την κάνει σωστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα