«Τρένο» για τα play offs η Παναχαϊκή, 2-0 τα Γιαννιτσά

19:18 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Την 7η συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε το απόγευμα της Τετάρτης (2/5) η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών και έκανε αποφασιστικό… βήμα για τα play offs της Football League.

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα – ο οποίος διεύρυνε το σερί του στον πάγκο με επτά νίκες – ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πανηγύρισε το «τρίποντο» που την έφερε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 51 βαθμούς «πιάνοντας»

τους Πλατανιά και Καλλιθέα, ενώ πήρε διαφορά πέντε βαθμών από την 7η ΑΕΛ Καλλονή.

Αντίθετα, η Αναγέννηση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και προσπάθησε να επιτεθεί μετά το 53’ και το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων με τον Κωνσταντινίδη. Οι Αχαιοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ατματζίδη στο 32’.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, το «συγκρότημα» του Γιάννη Παπακώστα μπήκε δυνατά και πίεσε για το γκολ. Μάλιστα στο 21’ ο Ατματζίδης έστειλε την μπάλα στην εστία του Καραογλανίδη, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ροσονέρι» απείλησαν και πάλι, όταν ο Ατματζίδης σέντραρε, ο Καραογλανίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει, ο Φουρτάδο στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ σε κενή εστία, αλλά δεν το έπιασε καλά και κατέληξε άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η Παναχαϊκύ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Ατματζίδης άλλαξε με τον Ουρτάδο, ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Η υπεροχή των «πράσινων» έφερε… καρπούς στο 32’ όταν ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ατματζίδης με κεφαλιά νίκησε τον Καραογλανίδη για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το… σκηνικό δεν άλλαξε, με την Παναχαϊκή να πιέζει για ένα ακόμα τέρμα που θα της έδινε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την αναμέτρηση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 50’ όταν ο Ιωάννου έκανε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Φουρτάδο στην επαναφορά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, το έκανε ο Κωνσταντινίδης τρία λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, το 53’ ο Βλασόπουλος είδε την κίνηση του Κωνσταντινίδη από τα αριστερά, σέντραρε και ο Έλληνας μπακ με πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το 2-0 για την Παναχαϊκή.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών θέλησε να αντιδράσει και να πετύχει ένα τέρμα που θα της έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Μάλιστα, στο 67’ ο Τσικινίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σερέτης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η… απάντηση της Παναχαϊκής, όταν ο Μαπούκου βγήκε τετ-α-τετ με τον Αποστόλου, έκανε το πλασέ, αλλά ο πορτιέρο της Αναγέννησης απέκρουσε.

Στα τελευταία λεπτά, η Αναγέννηση πίεσε για το γκολ, ωστόσο, στην καλύτερη στιγμή της, το σουτ του Μπέκα στο 78’ πέρασε άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Πουρή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαγεωργίου (Άρτας), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Ιωάννου, Τσικνίδη, Μπαξεβάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα