Τους φόβισε και γι’ αυτό θα… αλλάξουν

Ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα, δεν έχει σαν στόχο απλά και μόνο να κρατήσει το τέμπο και τις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα. Αυτό είναι τουλάχιστον αυτονόητο για τον οποιοδήποτε.

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό, είναι να πατήσει σ’ αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα και πάνω απ’ όλα να τα αναπροσαρμόσει στις απαιτήσεις και στις συνθήκες που θα βρει από δω και πέρα. Και οι οποίες νάστε σίγουροι, πως θα είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές που συνάντησε μέχρι τώρα. Και από πλευράς αγωνιστικής και

από πλευράς εξωαγωνιστικών δεδομένων.

Για να το κάνουμε και πιο λιανά.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε μερικά χαρακτηριστικά πλέον στο παιχνίδι του. Με βασικότερο το τρέξιμο, το κλέψιμο της μπάλας, τις καλές ατομικές ενέργειες και την πυκνόητα στις γραμμές του.

Στοιχεία, που ακόμα κι αν τα διέθεταν οι παίκτες του, ακόμα και αν ήθελε ο Φερέϊρα να τα βάλει στην ομάδα τόσο καιρό, αντικειμενικά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, με άξονα από πίσω προς τα μπρος τους Τζόρβα, Κατσουράνη,. Καραγακούνη, Ζιλμπέρτο, Νίνη, Σισέ. Για πολλούς και διάφορους λόγους, κυριότερος εκ των οποίων είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε η μεσαία του γραμμή. Και για να προλάβω εδώ πιθανούς… πονηρούς. Προφανώς και δεν λέω ότι οι συγκεκριμένοι ή έστω κάποιοι απ’ αυτούς δεν είναι μεγάλοι παίκτες. Αλίμονο άλλωστε. Και για να προλάβω και τους… επόμενους πονηρούς, προφανώς και οι Ζιλμπέρτο, Σισέ ήταν παίκτες κλάσης που είναι τιμή μας που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό και πουπολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τέτοιους. Δεν λέω αυτό και δεν μιλάω για αυτό, για την αξία δηλαδή των συγκεκριμένων παικτών που προανέφερα. Αλλά στα χαρακτηριστικά που είχαν σαν ποδοσφαιριστές οι συγκεκριμένοι.

Για να γίνει πιο καθαρό αυτό που κουβεντιάζουμε, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα δεκαέξι γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα. Αν εξαιρέσει λοιπόν κάποιος, τα γκολ απ’ τα στημένα, που επίσης φαίνεται ότι έχει δουλευτεί αρκετά τελευταία, θα παρατηρήσει ότι όλα τα υπόλοιπα γκολ, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Στο ξεκίνημά τους τουλάχιστον. Κι αυτό είναι, ότι προέρχονται από βάσεις που βγαίνουν, μετά από κλέψιμο της μπάλας στην μεσαία γραμμή.

Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο, που από την μια αντικειμενικά δεν γινόταν να το έχεις ειδικά με χαφ τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Νίνη και που από την άλλη, είναι το νέο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Κι εδώ όμως είναι και το νέο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό, τον Φερέϊρα και τους παίκτες του.

Το ότι δηλαδή, μέχρι τώρα, κακά τα ψέματα, η εικόνα του Παναθηναϊκού τα τελευταία δυο χρόνια, έδωσε το δικαίωμα και δημιούργησε την αίσθηση σε όλους τους αντιπάλους του, ότι μπορούν να τον κερδίσουν. Κι έτσι έπαιζαν απέναντι στον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη τακτική που ακολούθάει πια ο Παναθηναϊκός, με την προσθήκη του στοιχείου που προαναφέραμε στον χώρο του κέντρου, λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά και θεαματικά.

Καθώς από την στιγμή που έχεις χαφ με τα χαρακτηριστικά που έχουν πια οι μέσοι του

Keywords
Τυχαία Θέματα